• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Venelastega tuleb rääkima hakata

  Tallinna valitsemises ootab ees neli järgmist aastat Edgar Savisaare ainuvõimu all. Savisaar kandideeris Lasnamäel nagu ikka ja jääb Tallinna valitsema taas venelaste häältega.

  Miks see nii läks? Peamiselt seetõttu, et teised erakonnad peale Keskerakonna ei suuda – ja tundub, et ei tahagi – Tallinna venekeelset valijat kõnetada. Ma ei pea silmas neid venelasi, kes oskavad eesti keelt ja jälgivad ka eestikeelset inforuumi. Vaid neid, kes üldse eesti keelt ei oska ja kelle ainsad infoallikad on Vene telekanalid, Vene raadiojaamad ja ajaleht Stolitsa. Nende jaoks ei ole Eestis teisi poliitikuid peale Savisaare ja see ei ole üldse ainult Keskerakonna süü.
  Pronksiöö mõju. Pärast pronksiöö ehmatust võeti venelaste teemat korraks tõsiselt. Aga ainult korraks. Sotsioloogid ja politoloogid, kes integratsiooni teemat uuesti avalikkuse teadvusse üritasid tuua, tembeldati üsna pea punaprofessoriteks ja pagendati avalikust ruumist.
  IRLi ja Reformierakonna ebakindlus venekeelse valijaga suhtlemisel on lähiajaloolistel põhjusel arusaadav, aga mitte vabandatav. Sotside kehv tulemus on aga ehe laiskuse ja vastutustundetu minnalaskmise näide. Milleks nad siis Vene Erakonnaga ühinesid, kui sellest valimistulemuses vähegi kajastuvat sünergiat ei tekkinud?
  IRL lootis imele, aga imet ei juhtunud. Reform ei lootnud üldse millelegi. Teised erakonnad peale Keskerakonna tegid Tallinnas oma kampaaniat enam-vähem nii, nagu venelasi ei oleks olemas. Aga nad on. Oleks aeg meelde jätta.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Enefiti börsikell kuulutab Eesti väikeaktsionäri triumfi
Enefit Greeni aktsiate esmane avalik pakkumine õnnestus vaatamata sellele, kuidas aktsia käituma hakkab, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Enefit Greeni aktsiate esmane avalik pakkumine õnnestus vaatamata sellele, kuidas aktsia käituma hakkab, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Börs: USA turul parim nädal alates juunist
USA aktsiaturud lõpetasid reede tõusuga ning Dow Jonesi indeksi jaoks oli see nädal parim alates juunist. Aktsiatel aitasid nädala jooksul kallineda pankade tugevad kvartalitulemused, vahendab Reuters.
USA aktsiaturud lõpetasid reede tõusuga ning Dow Jonesi indeksi jaoks oli see nädal parim alates juunist. Aktsiatel aitasid nädala jooksul kallineda pankade tugevad kvartalitulemused, vahendab Reuters.
Keskerakonna valimisöine galerii: absoluutne enamus libises käest
Keskerakond oli südaöise seisuga absoluutset enamust Tallinna 79-liikmelises volikogus kaotamas, ehkki Mihhail Kõlvart tegi isikliku rekordi 27737 häälega.
Keskerakond oli südaöise seisuga absoluutset enamust Tallinna 79-liikmelises volikogus kaotamas, ehkki Mihhail Kõlvart tegi isikliku rekordi 27737 häälega.
Pika ajalooga veofirma lõpetab tegevuse: pojal keelasin transpordiärisse mineku ära
Aastakümneid transpordiäris tegutsenud ettevõtja Viido Laane otsustas oma firma Veopartner OÜ masinate mootorid seisma jätta ja äri kinni panna. „Sel tegevusel ei ole täna enam mingisugust mõistlikku mõtet,“ ütles ta.
Aastakümneid transpordiäris tegutsenud ettevõtja Viido Laane otsustas oma firma Veopartner OÜ masinate mootorid seisma jätta ja äri kinni panna. „Sel tegevusel ei ole täna enam mingisugust mõistlikku mõtet,“ ütles ta.