• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Põlvamaa edukas: laiskus takistab tegutsemist

  Oma laiskus on tavaliselt see, mis tegevust pärsib, leiab täna avaldatud Äripäeva Põlvamaa TOPi edukas ettevõtja, viljakasvatusega tegeleva Pirmastu OÜ juht Taavi Tobreluts. "Mõnikord see muidugi aitab ka."

  Mullu teenis Pirmastu veidi üle 600 000 euro müügitulu, mis tõi 1,2kordse käibekasvu. Hästi läinud müük lükkas kasumi üle 100 000 euro piiri, kasvades aastaga 1,4 korda. Kõige suuremat tulu andis nisu müük, millele järgnesid raps ja oder. Ka oma majandusaasta aruandes kirjutas ettevõte, et teraviljasaagid olid võrreldes varasemaga paremad. Pirmastu saavutas maakonna firmade pingereas 18. koha.
  Ometi ei kipu Pirmastu juhatuse liige Taavi Tobreluts selle aasta tulemusi ennustama, märkides, et need ei pruugi korduda. "Täiesti keskmist," vastab ta küsimusele, millist tulemust tänavuselt ootab. "Meil on alati olnud miinimumplaan ja selle järgi on praegu kõik positiivne."
  Mis muudab tänase Eesti põllumajandusäri jätkusuutmatuks ning millesse investeerib Pirmastu, loe pikemalt tänasest Äripäeva paberlehest, kus ilmus Põlvamaa ettevõtete TOP.
  Äripäev paneb oktoobri kolmel nädalal pingeritta Eesti maakondade edukaimad.
  Äripäeva maakondade TOPid ilmuvad
  15.10 Harjumaa TOP16.10 Hiiumaa ja Saaremaa TOP17.10 Ida-Virumaa TOP18.10 Jõgevamaa TOP19.10 Järvamaa TOP
  21.10  Läänemaa TOP22.10  Lääne-Virumaa TOP23.10  Põlvamaa TOP24.10  Pärnumaa TOP25.10  Raplamaa TOP
  28.10  Tartumaa TOP29.10  Valgamaa TOP30.10  Viljandimaa TOP31.10  Võrumaa TOP01.11  Maakonna TOPide TOP ehk 15 maakonna edukaim ettevõtja.
   
  Autor: Kadri Põlendik, Rivo Sarapik
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Eva Truuverk: Eestist võiks saada rohepöörde Silicon Valley
Kui me tahame ühiskonda järgmisele tasemele tõsta, peame leidma uue mudeli, mis soodustaks arengut ning mille tulemusena looduskeskkond on hoitud ja taastatud, kirjutab arvamuskonkursi Edukas Eesti toetaja, Rohetiigri eestvedaja Eva Truuverk.
Kui me tahame ühiskonda järgmisele tasemele tõsta, peame leidma uue mudeli, mis soodustaks arengut ning mille tulemusena looduskeskkond on hoitud ja taastatud, kirjutab arvamuskonkursi Edukas Eesti toetaja, Rohetiigri eestvedaja Eva Truuverk.
NFT – kuum plokiahela trend – saab oma ETFi
USA varahaldur Defiance ETF käivitab Defiance Digital Revolution ETFi, mis hakkab järgima plokiahelaga seotud ettevõtete ja non-fungible token'i (NFT) indeksit.
USA varahaldur Defiance ETF käivitab Defiance Digital Revolution ETFi, mis hakkab järgima plokiahelaga seotud ettevõtete ja non-fungible token'i (NFT) indeksit.
Volkswageni autotarkvaraettevõte muudab oma äristrateegiat Eestis
Volkswagen Grupi tarkvaraalaseid kompetentse koondav ettevõte CARIAD SE muudab oma strateegiat ja äritegevuse fookust Eestis. Selle tulemusel hakkab CARIAD Estonia haldama kõiki ettevõtte rahvusvahelisi tütarettevõtteid.
Volkswagen Grupi tarkvaraalaseid kompetentse koondav ettevõte CARIAD SE muudab oma strateegiat ja äritegevuse fookust Eestis. Selle tulemusel hakkab CARIAD Estonia haldama kõiki ettevõtte rahvusvahelisi tütarettevõtteid.
Madis Toomsalu võimalikust kriisist kinnisvaras: juba tasub karta
„Juba tasub karta,“ ütles LHV Grupi juht Madis Toomsalu kinnisvaraturult terendavaid kriisimärke hinnates. Eelmine kinnisvarakriis tema sõnul küll ei kordu, kuid märke uue krahhini viivast on turul küll.
„Juba tasub karta,“ ütles LHV Grupi juht Madis Toomsalu kinnisvaraturult terendavaid kriisimärke hinnates. Eelmine kinnisvarakriis tema sõnul küll ei kordu, kuid märke uue krahhini viivast on turul küll.