• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Ajakainen: Soome ettevõtja büroopinda Eestis ei otsi

  Soome ettevõtja toob Eestisse pigem tootmise kui kontori ja juhtkonna, nentis 1Partner Kommertskinnisvara juhatuse liige Juha Ajakainen.

  „Soome ettevõtted toovad siia tootmise, kus on vaja töökäsi, tihtipeale büroo, kontor ja management jääb ikka Soome. Selliseid ettevõtteid, kes tahaks ja vajaks Eestis büroopinda, neid on üsna vähe,“ nentis Ajakainen tänasel rahvusvahelisel konverentsil Kinnisvara 2013.
  Välismaalase soovid büroopinna otsimisel on aga ettearvamatud ning ilus ja kvaliteetne pind ei pruugi rentniku leida. Ajakainen tõi näite, kus kaks ärimeest, üks soomlane ja teine rootslane, ütlesid, et kuulge mehed, see on liiga ilus pind, omanikud istuvad palju koledamas hoones, me ei saa seda endale lubada. „Küsitakse kõike, advokaadid tahavad kesklinna suurt ja avarat ruumikat pinda, kõnekeskus tahab ühte kontorisse, avatud lahendusse palju mehi panna. Vajadused ja lahendused on erinevad,“ hindas ta.
  Uued tekkivad büroohooned tema sõnul tühjaks ei jääks. „Kui kellelgi on raha ja julgust ehitada uus hoone kesklinna, siis kinnisvarabürood panevad selle täis. Praegu on selline olukord, et pangad ütlevad, et kui 50-60% pinnad on lepingutega täidetud, siis saab laenu. Vaene maakler, kes peab hakkama piltidega büroosid müüma, kui isegi auku ei ole maas,“ kirjeldas ta tänast olukorda.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Erkki Kubber: kas järgmised ükssarvikud võiksid olla miljardilise väärtuse asemel hoopis miljardi inimese aitajad?
Mis oleks, kui hakkaks ükssarvikuks nimetama hoopis ettevõtet, mis suudab positiivselt mõjutada miljardit inimest või hoopis istutada miljard puud, küsib Sotsiaalsete Ettevõtete Võrgustiku juhatuse liige Erkki Kubber.
Mis oleks, kui hakkaks ükssarvikuks nimetama hoopis ettevõtet, mis suudab positiivselt mõjutada miljardit inimest või hoopis istutada miljard puud, küsib Sotsiaalsete Ettevõtete Võrgustiku juhatuse liige Erkki Kubber.
WeWork jõudis teisel katsel New Yorgi börsile
NYSE börsil alustas täna kauplemist kontorirentija WeWork, mille kahe aasta tagune esimene katse aktsiaid noteerida lõppes fiaskoga.
NYSE börsil alustas täna kauplemist kontorirentija WeWork, mille kahe aasta tagune esimene katse aktsiaid noteerida lõppes fiaskoga.
Energiavaesus ähvardab muutuda reaalsuseks
Euroopa Komisjoni Eesti esinduse juht Keit Kasemets tõdes, et teatud hinna juures muutub enrgiavaesus Euroopa riikides väga suureks probleemiks.
Euroopa Komisjoni Eesti esinduse juht Keit Kasemets tõdes, et teatud hinna juures muutub enrgiavaesus Euroopa riikides väga suureks probleemiks.
Aasta auto finalistid: elektriautode paremik peab laetud lahingut, aga fossiilikad võivad üllatada
Eesti aasta auto valimise lõppkuuikust leiab nii kaks kõva konkurenti eesrindlike elektri-pereautode seas kui ka odavaima uue auto. Võitja otsustavasse žüriisse kuulub teiste hulgas Äripäeva ajakirjanik.
Eesti aasta auto valimise lõppkuuikust leiab nii kaks kõva konkurenti eesrindlike elektri-pereautode seas kui ka odavaima uue auto. Võitja otsustavasse žüriisse kuulub teiste hulgas Äripäeva ajakirjanik.