Marta Jaakson • 8. november 2013 kell 7:41

Priske: kinnisvarabuumi ei ole

Eesti kinnisvaraturul buumi ei ole ning hinnad järgivad sissetuleku kasvu, märkis Majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi kantsler Marika Priske.

Priske kommenteeris oma tänasel konverentsil "Kinnisvara tulevik - millised on ootused, mis on reaalsus?" esitluses, et hoolimata sellest, et laenujääk on hakanud taas tagasihoidlikult suurenema on laenude tagasimaksmine olnud pisut suurem. „ Buumi ei ole, kinnisvaraturu areng on mõistlik ja järgib sissetulekute kasvu,“ hindas Priske.

Ta  rääkis, et täna on kinnisvaraturul tööd sama palju kui aasta tagasi, 2013. aastal on näha isegi töötajate väikest tõusu. Priske märkis aga, et muret tekitab Eestis töötajate arvu vähenemine. „Sektor vajaks iga aasta 900 – 1200 inimest, kutsekooli lõpetab 800, kellest reaalselt hakkab tööle 600,“ selgitas ta.

Muret tekitab Priske sõnul Eestis üüriturg, mis tema hinnangul kuidagi areneda ei taha. „Ei ole selge, miks Eestis üüriturg ei taha areneda. Üürituru puudumine ja omandi soetamise eelistamine takistab tööjõu mobiilsust,“ rõhutas Priske.

Hetkel kuum