Ken Rohelaan • 20. november 2013 kell 11:39

Loomeliidud: Rein Lang, astu tagasi!

Loomeliitude eest kõnelenud Eesti Kirjanike Liidu esimees Karl Martin Sinijärv tegi täna toimunud kohtumisel kultuuriminister Rein Langile ettepaneku ametist tagasi astuda.

"Kindlasti kaalun seda ettepanekut, iga ettepanek väärib kaalumist," ütles Lang. "Ma ei näe, et oleksin rohkem süüdi, kui ma üles tunnistasin, et ma ei vilistanud seda mängu katki (Kenderi palkamine ja koondamised - toim), ei sekkunud jõuliselt. See on kindlasti minu viga."

Kultuuriminister märkis, et ootaks ära kõigepealt selle, mis saab Sirbist Kenderi juhtimisel. "Arvan, et kolmanda numbri juures saame kujundada ka mingit arvamust, kas sellise visiooniga mingisuguse ajalehe toimetamine avaliku raha eest on mõttekas või mitte," lisas Lang.

Arutelul viibinud Eesti Teatriliidu esimees Ain Lutsepp heitis ministeeriumile mitmel korral ette usaldusväärsuse kadumist, mida süvendas Sirbi ümber toimuv.

Hetkel kuum