• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Jalaväe lahingumasinad ootavad eestikeelset nimetust

  Kaitseminister Urmas Reinsalu kutsus sõjandusterminoloogia konverentsil mõtlema terminile, millega nimetada kaitseväele lähitulevikus hangitavaid jalaväe soomusmasinaid.

  Reinsalu sõnul ei ole on seni pakutud termin „rünnuk“ hea sõna, sest see ei ole kaitseväes ega avalikkuses kasutuse võetud. 
  „Mehhaniseeritud brigaadis kasutusele võetavate jalaväe lahingumasinate termini eestikeelse ja suupärase uudissõna leidmine tekitab kirglikke vaidlusi, kuid head sõna ei ole siiski siiani veel leitud,“ ütles kaitseminister.
  „Eesti keel on meie kultuuri kandja. Eesti kultuur on meie sisemine, viimane ja kõige olulisem kaitseliin. Eesti keel ja kultuur on meie rahva oluline iseolemise ja julgeoleku alus ning seetõttu peame kõigis valdkondades, ka sõjanduses, kasutama võimalikult palju emakeelsed sõnu ja termineid. Kui neid sõnu meie keeles ei ole, siis tuleb need teha.“
  Ministri sõnul on terminoloogiline arendusetöö tähtis, kuna võimaldab kontrollida kultuurivälja ning sellel rahvuskeelt kehtestada.
  Reinsalu kõneles täna Tallinnas sõjandusterminoloogia konverentsil „10 aastat Eesti sõjandusterminikomisjoni. Mis tehtud, mis teoksil?“.
  Riigikaitse arengukava aastateks 2013-2022 näeb ette 1. jalaväebrigaadi arendamise mehhaniseeritud brigaadiks ja selle relvastamise jalaväe lahingumasinate, liikursuurtükkide ja soomustransportööridega.
  Autor: 1321-aripaev
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Madis Müür: Funderbeami puhul on hirm laes ja hinnad huvitavad. Aga kuidas Buffett ütleski?
Äkki võib vaikusehetke Funderbeamis näha mitte maailma lõpuna, vaid hoopis võimalusena, küsib investor Madis Müür vastukajana investor Toomase kommentaarile, milles too arutleb, kas rahapaigutustega nimetatud platvormil on tõesti nii hullusti, kui osaku hinnast paistab. Müürilgi on Funderbeami portfell n-ö vee all.
Äkki võib vaikusehetke Funderbeamis näha mitte maailma lõpuna, vaid hoopis võimalusena, küsib investor Madis Müür vastukajana investor Toomase kommentaarile, milles too arutleb, kas rahapaigutustega nimetatud platvormil on tõesti nii hullusti, kui osaku hinnast paistab. Müürilgi on Funderbeami portfell n-ö vee all.
Hiina telefonitootja avab elektriautode tehase
Hiina nutitelefonide valmistaja Xiaomi ehitab riigi pealinna Pekingisse tehase, kus saab aastas toota 300 000 elektriautot, vahendab Reuters.
Hiina nutitelefonide valmistaja Xiaomi ehitab riigi pealinna Pekingisse tehase, kus saab aastas toota 300 000 elektriautot, vahendab Reuters.
USA kaubanduspüha tabas ootamatu pööre
Ameerika Ühendriikide ostlejad kulutasid tänavu musta reede ajal e-poodides vähem kui mullu, vahendab Reuters.
Ameerika Ühendriikide ostlejad kulutasid tänavu musta reede ajal e-poodides vähem kui mullu, vahendab Reuters.
Uus Saksa valgusfoori võimuliit rajatakse vastuolulistele plaanidele
Pärast kaks kuud kestnud koalitsioonikõnelusi Saksa sotsiaaldemokraatide, roheliste ja liberaalsete vabade demokraatide vahel tuli Angela Merkelilt võimu üle võttev poliitiline liit välja esialgse leppega, mille elluviimine saab analüütikute hinnangul olema keeruline.
Pärast kaks kuud kestnud koalitsioonikõnelusi Saksa sotsiaaldemokraatide, roheliste ja liberaalsete vabade demokraatide vahel tuli Angela Merkelilt võimu üle võttev poliitiline liit välja esialgse leppega, mille elluviimine saab analüütikute hinnangul olema keeruline.