• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Norras näkkas

  Investor Toomas ostis esimest korda Norra lõhekasvataja Leroy Seafoodi aktsiaid. Kahjuks liiga vähe.

  Nimelt on kalakasvataja aktsia europõhiselt ostust tõusnud 5,6%. See on esmakordne tehing Norra aktsiaturul, mis toob ka portfelli uue valuuta riski - Norra krooni oma.
  Idee, miks sai ostetud kalakasvataja aktsiat, tuleneb sellest, et oodatakse lõhehinna tõusu ning kalakasvatajate aktsiad on suhtarvudelt väga odavad. Kõrge lõhe pakkumise kasv tõi kaasa 2012. aastal madalad lõhehinnad, mis suurendas lõhe nõudlust peamistel turgudel. 2013-2015. aasta väljavaade on Handelsbankeni analüütikute prognoosi kohaselt julgustav, kus arenevatel turgudel on tugev nõudlus, kuid kuna peamistes tootmispiirkondades on tootmisvõimsused piiratud, on oodata väikest pakkumise kasvu. Samuti võib oodata sektoris ülevõtmisaktiivsust.
  Ostumomendil oli Leroy Seafoodsi aktsia P/E 8,4 ja dividenditootlus 4,1. Õigustatud küsimus on, et miks sai ostetud just Leroys, mitte näiteks Grieg Seafoodi või Marine Harvesti. Marine Harvest on palju suurem ettevõte, kes on pigem ülevõtja rollis. Lisaks on aktsia P/E suhtarvu alusel topeltkallim ning dividenditootlus on madalam. Ka Grieg Seafood on kallim (P/E 13,4) ning see ettevõte ei olnud võimeline sel aastal teostama välja kuulutatud dividendimakset.
  Meile meeldivad dividendid ja kui nägemus on sektoripõhine, eelistame valida midagi, mis on soodsalt hinnatud. Iseasi on, kui tegemist on mingil moel väga tugeva eelisega kompaniiga, näiteks patendid, väga tugev kaubamärk, mõni muu konkurentsieelis vms, mida meile ei tundu Marine Harvestil olevat.
  Loe edasi tänase Äripäeva paberlehest.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Erkki Kubber: kas järgmised ükssarvikud võiksid olla miljardilise väärtuse asemel hoopis miljardi inimese aitajad?
Mis oleks, kui hakkaks ükssarvikuks nimetama hoopis ettevõtet, mis suudab positiivselt mõjutada miljardit inimest või hoopis istutada miljard puud, küsib Sotsiaalsete Ettevõtete Võrgustiku juhatuse liige Erkki Kubber.
Mis oleks, kui hakkaks ükssarvikuks nimetama hoopis ettevõtet, mis suudab positiivselt mõjutada miljardit inimest või hoopis istutada miljard puud, küsib Sotsiaalsete Ettevõtete Võrgustiku juhatuse liige Erkki Kubber.
WeWork jõudis teisel katsel New Yorgi börsile
NYSE börsil alustas täna kauplemist kontorirentija WeWork, mille kahe aasta tagune esimene katse aktsiaid noteerida lõppes fiaskoga.
NYSE börsil alustas täna kauplemist kontorirentija WeWork, mille kahe aasta tagune esimene katse aktsiaid noteerida lõppes fiaskoga.
Raadiohommikus: olukord Lätis, Chemi-Pharmi uus tehas ja kõige edukamad turundajad
Reedeses raadiohommikus räägime värske turunduse TOPi võitjatega: külas on kommunikatsioonibüroo Powerhouse juht Janek Mäggi, reklaamiagentuuri Tank omanik Joel Volkov, meediaagentuuri Httpool Eesti juht Kerttu Talvik ja Postimees Grupi juht Toomas Tiivel.
Reedeses raadiohommikus räägime värske turunduse TOPi võitjatega: külas on kommunikatsioonibüroo Powerhouse juht Janek Mäggi, reklaamiagentuuri Tank omanik Joel Volkov, meediaagentuuri Httpool Eesti juht Kerttu Talvik ja Postimees Grupi juht Toomas Tiivel.
Videopilt: Enefit Green alustab börsil kauplemist
Täna kell 10 algab Tallinna börsil Enefit Greeni aktsiatega kauplemine, mille puhul toimub pidulik börsikella löömine Energia avastuskeskuses.
Täna kell 10 algab Tallinna börsil Enefit Greeni aktsiatega kauplemine, mille puhul toimub pidulik börsikella löömine Energia avastuskeskuses.