• Jaga lugu:
    Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

    Puhkepäev. Ka parimad võivad eksida – tipprestorani kasin esinemine

    Kui Bocca rohkem kui kümme aastat tagasi uksed lahti tegi, oli ta mäekõrguselt teistest restoranidest üle. Tema ilu ja võlu on endiselt nautimisväärsed, kuid ahhetama enam ei pane – üldine tase on lihtsalt märgatavalt tõusnud.

    Tase aga tõuseb eelkõige tippude najal ja toel, nii et Bocca panust meie restoranikultuuri arengusse on raske üle hinnata. Võrreldes uuemate n-ö itaallastega, nagu Gianni, Fransesco Sibio, Gelsomino või Gallo Nero, on Bocca staažikas söögikoht – lahti aastast 2001. Modern-luksuslik sisekujundus, maitsete küllus ja kooskõla, serveeringute ilu, tooraine kvaliteet ja tehnikate täpsus on olnud imestus- ja imetlusväärsed. Iga tõeline gurmaan teab selle peakokka Nicolo Tandat kui mitte nägu-, siis nimepidi kindlasti.
    Modernne köök. Bocca ajab Itaalia köögi tänapäevasemat ja nooblimat fine dining rida (erinevalt sama peakoka teisest tublist restoranist La Bottegast, kus road samuti Itaalia köögist, kuid kodu- ja maalähedasemad). No kasvõi nende pasta­road: kui ravioolid, siis kas polentavahu ja hiidkrevetiga või suitsulõhe ja kalamarjakastmega, kui spagetid, siis hiidkrevetisabade ja kammkarbiga, kui linguini’d, siis foie gras’ ja puravikukastmega.
    Tõenäoselt ma ei eksi, kui väidan, et ainsana meie restoranidest on Bocca menüüs metslinnuroogadele omaette jaotus, kus tähelepanuväärsemateks roogadeks metspardi rinnafilee ja küpsetatud metstuvi Gorgonzola juustuga kaetud kartulite ja köögiviljadega. On muudki põnevat: harknääre, mereloomi ning kalu – merikoger, merikurat, kammeljas, tuunikala. Kalasõpradel tasub Boccal silm peal hoida, kohe-kohe avatakse selle kunagises baariosas Bocca Pescheria, kus kalaroogasid senisest veelgi rohkem.
    Keskpärased maitsed. Boccast olen saanud suurepäraseid maitseelamusi ja loodetavasti pakub ta neid ka tulevikus, aga sellel korral juhtus küll nii, et kui toidud lauas, sai põnevus otsa ja peakoka laitmatule renomeele ning haruldasele tooraine valikule vaatamata olid road pigem keskpärased kui tipprestorani väärilised. See käis puravikukastmes linguini’de, aga veelgi enam nende juurde pakutud foie gras’ kohta. Uskuge või mitte, kuid see oli minu elu esimene (ja loodan, et ka viimane) foie gras, mille jätsin söömata – ilma struktuuri ja maitseta õnnetu paluke.
    Harknääret valides uurisin kelnerilt põhjalikult selle valmistusviisi – tegemist pole meil kuigi levinud toorainega ja on juhtunud, et selle tegemiseks ei jätku kogemusi. Kirjeldus kõlas usaldusväärselt, aga tegelikkus oli teine: kas siis vähesest küpsetamisest või viletsast toorainest tingituna, oli liha jäänud vintskeks.
    Möönan, et maitsed võivad olla erinevad ja mis ühele sobib, see teisele mitte. Aga et nii esindusliku Itaalia roa juurde nagu foie gras’ga puravikupasta pole klaasikaupa pakkumiseks ühtegi Itaalia veini ja selle juurde tuleb juua Hispaania veini, selle üle imestan ma veel nüüdki, mitu nädalat hiljem. Puhtad Itaalia maitsed, lubab restorani kodulehekülg. Kas siis tõesti on Itaalia restorane nii palju saanud, et nende jaoks enam Itaalia veini ei jätku?!
     
    Maitseelamus
    Bocca
    Aadress: Olevimägi 9, TallinnTelefon: 611 7290 Avatud: E–N 12–23, R–L 12–00, P 13–22
    Hinnang: 21toit 6teenindus 6interjöör 9
    põhiroogade hinnad: 18,50–28 eurot
    Jaga lugu:
  • Hetkel kuum

Tarmo Ulla: kui kukud, tõuse ja proovi uuesti!
Arvamuskonkursi Eduka Eesti toetaja, Swedbank Eesti juhatuse liige, eraisikute panganduse juht Tarmo Ulla teeb üleskutse panustada konkursile ideedega, mis aitavad suunata meie noori rohkem tegelema huviharidusega, et väärtustada meeskonnatööd.
Arvamuskonkursi Eduka Eesti toetaja, Swedbank Eesti juhatuse liige, eraisikute panganduse juht Tarmo Ulla teeb üleskutse panustada konkursile ideedega, mis aitavad suunata meie noori rohkem tegelema huviharidusega, et väärtustada meeskonnatööd.
Meta jääb vähemalt Nasdaqil esialgu Facebookiks edasi
Nime Meta Platformsiks vahetanud Facebook kaupleb veel mõnda aega Nasdaqi börsil vana sümboli FB all.
Nime Meta Platformsiks vahetanud Facebook kaupleb veel mõnda aega Nasdaqi börsil vana sümboli FB all.
Põllumajandustootjate TOP: olukord on pinev, aga samas ka põnev
Tänavuse Põllumajandustootjate TOPi võitnud teraviljatootja Aru Põllumajanduse OÜ arendusjuhi Karl Lindami sõnul on olukord põllumajandussektoris pinev, ent samas ka põnev.
Tänavuse Põllumajandustootjate TOPi võitnud teraviljatootja Aru Põllumajanduse OÜ arendusjuhi Karl Lindami sõnul on olukord põllumajandussektoris pinev, ent samas ka põnev.
Digi-Eesti lööb Dubai Expol laineid burgeriga
Dubai maailmanäitusele Expo 2020 läks iga riik oma looga. Eesti sõnum on olla maailma kõige edasijõudnum digiühiskond, kuid muljet avaldab ka eestlaste burger.
Dubai maailmanäitusele Expo 2020 läks iga riik oma looga. Eesti sõnum on olla maailma kõige edasijõudnum digiühiskond, kuid muljet avaldab ka eestlaste burger.