• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Ukraina opositsioon loodab protestima miljonit inimest

  Ukraina opositsioon ärgitas inimesi täna Kiievis tänavaile tulema, et saada kokku rohkem kui miljon inimest, survestamaks president Viktor Janukovitšit tihendama Venemaa asemel Ukraina suhteid Euroopa Liiduga.

  Ukrainas kardetakse, et Janukovitš valmistub Venemaaga ühisesse tolliliitu astuma, vahendas agentuur Bloomberg.
  "Opositsioon loodab ilmselt, et suurem meeleavaldus sunnib valitsust kapituleeruma või järeleandmisi tegema," kommenteeris Bloombergile Euroopa reformi keskuse juht Ian Bond.
  Tänasele protestimeeleavaldusele kutsuti inimesi sotsiaalmeedia kaudu üleskutsega: meil tuleb suurema hulgana välja tulla kui läinud pühapäeval!.
  "See on meie viimane võimalus - kui me selle käest laseme, siis uut Maidani enam ei tule," ütles Nõukogude Liidu ja Afganistani sõja veteran Sergei Pronin, viidates 2004. a oranžile revolutsioonile ning praegustele samal väljakul toimuvatele meeleavaldustele. "Inimesed ei tule enam protestima ja riik sureb."
  Endine Gruusia president Mikheil Saakašvili saabus Kiievisse, et opositsioonile toetust avaldada. Ta kritiseeris Venemaa survet Ukrainale, mis ajendas viimast loobuma ELiga assotsiatsiooni- ja vabakaubanduslepingu sõlmimisest nädalapäevad tagasi Vilniuses toimunud tippkohtumisel.
  "Siin ei ole küsimus geopoliitilises võitluses - siin on küsimus elamise viisist," ütles Saakašvili eile. "Kas teie lastel saab olema normaalne elu, teil endil väärikas elu, või lähete tagasi nõukogude aja katastroofi."
  Reedel kohtus Janukovitš tagasiteel Hiinast Sotšis Venemaa presidendi Vladimir Putiniga. Mõlemad liidrid eitasid, et arutasid Ukraina liitumist Venemaa juhitud tolliliiduga.
  Vangistatud ekspeaministri Julia Tõmošenko partei juht Arseni Jatsenjuk ütles eile, et Janukovitš plaanib Ukraina Venemaa juhitud tolliliiduga siduda 17. detsembril Moskvas toimuval kohtumisel. Jatsenjuk süüdistas Janukovitšit Ukraina mahamüümises.
  Pärast seda kui EL kritiseeris Putinit Janukovitši survestamisse pärast, süüdistas Venemaa peaminister Dmitri Medvedev reedel Saksamaa välisministrit Guido Westerwellet siseasjadesse sekkumise eest. Westerwelle kohtus Kiievis opositsiooniliidri Vitali Klitškoga.
  Esimene asepeaminister Sergi Arbuzov on tagasi lükanud ettepaneku korraldada riigis ennetähtaegsed valimised. Samas väljendas ta muret Ukraina majanduse raske olukorra üle. Riik vajab kiiresti rahasüsti. Lähemal kahel aastal tuleb valitsusel lunastada võlakirju 15 miljardi dollari väärtuses. Majandus on 2008. aastast kolmandat korda languses ning keskpanga valuutareservid kahanenud piirini, kust edasi kasvab valuuta kontrollimatu devalveerimise risk.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Anu Ruul: kestliku innovatsiooni võimalikkusest Maal – kümme sammu maailmalõpust eemale
Innovatsioon ja kestlik innovatsioon ei peaks olema kaks eri terminit, kestlikes uutes innovatsioonides peituvad väga suured tulevikuärid, kirjutab konsultant ja koolitaja Anu Ruul Äripäeva essees.
Innovatsioon ja kestlik innovatsioon ei peaks olema kaks eri terminit, kestlikes uutes innovatsioonides peituvad väga suured tulevikuärid, kirjutab konsultant ja koolitaja Anu Ruul Äripäeva essees.
Toompark: üüriturule mahub veel 1500 korterit
Investor Toomase konverentsil rääkisid kinnisvara eksperdid nii elukondlikust kui ka ärikinnisvarade suundadest ning leitakse, et kinnisvarasektoris on ees veel kasvuruumi ning karuturul võiks leida just sealt varju.
Investor Toomase konverentsil rääkisid kinnisvara eksperdid nii elukondlikust kui ka ärikinnisvarade suundadest ning leitakse, et kinnisvarasektoris on ees veel kasvuruumi ning karuturul võiks leida just sealt varju.
Raadiohitid: ühe Eesti panga juhtimisviga ja uus Tuul Tallinna börsil
Lõppeval nädalal puistasid raadioeetrisse tarkuseteri ettevõtja Indrek Neivelt, kes analüüsis kahe Eesti panga konkurentsi, Swedbank Eesti juht Olavi Lepp, kes rääkis spetsialistist juhiks kujunemisest, ning elektritõukeratta jagamisteenuse Tuul kaasasutaja Kristjan Maruste, kelle sõnul hakkab ettevõte lähiajal Tallinna börsilt kaasama võlakirjadega finantseeringuid.
Lõppeval nädalal puistasid raadioeetrisse tarkuseteri ettevõtja Indrek Neivelt, kes analüüsis kahe Eesti panga konkurentsi, Swedbank Eesti juht Olavi Lepp, kes rääkis spetsialistist juhiks kujunemisest, ning elektritõukeratta jagamisteenuse Tuul kaasasutaja Kristjan Maruste, kelle sõnul hakkab ettevõte lähiajal Tallinna börsilt kaasama võlakirjadega finantseeringuid.
Ossinovski vastane ei jäänud kohtu otsusega rahule
Läti ärimees Ilja Gertšikov, kelle Riia esimese astme kohus jättis ilma kosmeetikatootja Dzintars kaubamärgiõigustest, mille kohus määras Oleg Ossinovski ostetud ettevõttele, on otsuse edasi kaevanud, kirjutab Leta.
Läti ärimees Ilja Gertšikov, kelle Riia esimese astme kohus jättis ilma kosmeetikatootja Dzintars kaubamärgiõigustest, mille kohus määras Oleg Ossinovski ostetud ettevõttele, on otsuse edasi kaevanud, kirjutab Leta.