• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Teder: tarbija võidab

  Õiguskantsler Indrek Tederi sõnul tähendab apteekide asutamispiirangute kaotamine tarbijatele kindlasti head.

  Riigikohus otsustas täna, et apteekide asutamispiirangud on põhiseadusega vastuolus ja tunnistas piirangud kehtetuks. Kohus menetles asja Tederi taotlusel.
  "Riigikohus otsustab, mina teen ainult oma tööd, muud midagi," oli Teder tagasihoidlik. Samas lisas ta, et eks emotsionaalselt on ikka hea meel, et kohus oli temaga sama meelt. Tederi sõnul oli tema enda jaoks tegemist lihtsa kaasusega, kuna vastuolu põhiseadusega oli ilmne.
  "Igal juhul läheb olukord tarbijate jaoks paremaks. Tavaliselt konkurents ikka aitab meid. See võtab küll mingi aja, aga tarbijatele on otsus hea," rääkis Teder.
  Küsimusele, kas otsus on ravimite hulgi- ja jaeturgu valitsevate Magnum Medicali ja Tamro jaoks kasulik või kahjulik, vastas Teder diplomaatiliselt, et järgida tuleb põhiseadust. "Tõenäoliselt see otsus neile siiski väga rõõmustav ei ole," lisas ta.
  Apteekrite liit peab erinevalt Tederist tänast kohtuotsust patsiendivaenulikuks. Apteekrid nimelt arvavad, et asutamispiirangute kaotamine tähendab maa-apteekide hääbumist ja võimalik, et ka pankrotilainet. Tederi sõnul on tegemist üksnes spekulatsiooniga. "Olemasolevate apteekide pidajad arvavad, et tulevad uued konkurendid," võttis Teder kokku apteekrite pahameele võimaliku põhjuse.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Mihkel Nestor: kahetoalistele korteritele varsti enam ostjaid ei leidu
Tohutu muutus demograafias avaldab kinnisvaraturule aasta-aastalt üha suuremat mõju, nii et tekib küsimus, kas praegustel kahetoaliste korterite omanikel on tulevikus suuremale pinnale kolides enam turgu vana mahamüümiseks, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Tohutu muutus demograafias avaldab kinnisvaraturule aasta-aastalt üha suuremat mõju, nii et tekib küsimus, kas praegustel kahetoaliste korterite omanikel on tulevikus suuremale pinnale kolides enam turgu vana mahamüümiseks, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Dow Jones lõpetas nädala ajaloolise tipptulemusega
Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis täna 0,21% ja sulgus 35 677,02 punktil, mis on ajaloo kõrgeim tulemus.
Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis täna 0,21% ja sulgus 35 677,02 punktil, mis on ajaloo kõrgeim tulemus.
Riik viib lennufirmad ühe tiiva alla
Valitsus andis majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumile heakskiidu alustada ettevalmistusi uue lennunduskontserni loomiseks, mis ühendab Nordica, Regional Jeti (ärinimi Xfly) ja Transpordi Varahalduse ühe katuse alla.
Valitsus andis majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumile heakskiidu alustada ettevalmistusi uue lennunduskontserni loomiseks, mis ühendab Nordica, Regional Jeti (ärinimi Xfly) ja Transpordi Varahalduse ühe katuse alla.
Euroopa liidrid annavad Poolale viimase võimaluse
Poola peaminister Mateusz Morawiecki saabus täna Brüsselisse kaitsma oma riigi justiitsreforme, kuid võib homme Euroopa Liidu tippkohtumiselt lahkuda trahvide ning kohtukutsega.
Poola peaminister Mateusz Morawiecki saabus täna Brüsselisse kaitsma oma riigi justiitsreforme, kuid võib homme Euroopa Liidu tippkohtumiselt lahkuda trahvide ning kohtukutsega.