• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Börs: negativism võttis maad

  Ühendriikide aktsiad olid nädala teisel kauplemispäeval miinuses enne homset agaralt oodatud Föderaalreservi avaturud turu komitee istungi otsust tõmmata stiimuleid koomale või jätkata samas tempos.

  Bank of America Merrill Lynchi küsitlusest selgus, et kõigest 11% fondijuhtidest ootab, et Föderaalreserv alustab pärast homme lõppevat koosolekut stiimulite vähendamist. 32% fondijuhte ootab seda sammu jaanuaris ning 42% märtsis.
  Silmanähtavalt ei tekita stiimulmeetmete koomale tõmbamine mingit paanikat fondijuhtide seas, sest koguni 71% eeldab tugevnevat majandust.
  Küsitluste andmed on osutunud aga üsna vastandlikeks. Näiteks Wall Street Journali küsitluse kohaselt ootab koomale tõmbamist sel nädalal veerand ökonomiste, samas kui Bloombergi küsitletud ökonomistidest ootab seda sammu 34%.
  Ettevõtete tasandil rallis täna Campbell Soup Co aktsia 4,3%. Maailma tuntuim suppide tootja Campbell võib olla järgmine ülevõetav ettevõte toidutööstuses pärast H.J. Heinzi 29 miljardi dollarilist tehingut sel aastal, leidsid mitmed eksperdid. Ühe võimaliku kosilasena nähakse Warren Buffetti juhitavat Berkshire Hathawayd ja investeerimisgruppi 3G, kes ostsis selle aasta alguses mäletatavasti Heinzi.
  Hewlett-Packardi aktsia sai täna hoogu J.P. Morgan Chase & Co-lt, kelle analüütik soovitab nüüdsest aktsiat osta. Kuigi firmal on veel ees mitmeid raskusi, siis personaalarvutite turg paistab stabiliseeruvat ning printerite turg näitab paranemise märke, ütles Mark Moskowitz. HPQ sümboliga aktsia kallines tänasega 2%, 27,4 dollarini.
  Kuigi vahepeal prooviti ka rohelises olla, siis päeva lõpetasid turud punases. S&P 500 indeks kukkus 0,31%,, 1781,00 punktini. Dow Jonesi tööstuskeskmine langes samal ajal 0,06% ja läks õhtule 15 875,26 punktil. Nasdaqi komposiitindeks sulgus 4023,68 punktil ehk 0,14% madalamal kui eile.
  Kuld kaotas täna oma untsi hinnast 13,4 dollarit ehk 1,09% ja maksis päeva lõpus 1230,90 dollarit. Nafta barrel odavens 0,38% ja maksis 97,11 dollarit. Euro ei suutnud tänasega midagi erilist teha, kallinedes dollari vastu kõigest 0,02% ja võrdus 1,3765 dollariga.
  Autor: Fredy-Edwin Esse, California
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Rahvuslik projekt: päästame keskealised põdurate liigast
Tulevikuväljakutseist rääkides on tavaks rääkida noortest, aga miks? Eesti noored on avatud ja nutikad maailmakodanikud, kes saavad enda põlvkonna väljakutsetega ise hästi hakkama. Meie noored pole hukas. Meie vanad on, ja siin tuleb lahendusi otsida, kirjutab arvamuskonkursi Edukas Eesti toetaja Forus Grupi juhatuse esimees Margus Nõlvak.
Tulevikuväljakutseist rääkides on tavaks rääkida noortest, aga miks? Eesti noored on avatud ja nutikad maailmakodanikud, kes saavad enda põlvkonna väljakutsetega ise hästi hakkama. Meie noored pole hukas. Meie vanad on, ja siin tuleb lahendusi otsida, kirjutab arvamuskonkursi Edukas Eesti toetaja Forus Grupi juhatuse esimees Margus Nõlvak.
LHV aktsia tegi eilse järsu languse paari tunniga tasa
LHV aktsia on täna pea täielikult eileõhtusest järsust langusest taastunud. Analüütikute hinnangul oli eile lõpuoksjonil toimunud müük Balti turgudel ebamõistlik.
LHV aktsia on täna pea täielikult eileõhtusest järsust langusest taastunud. Analüütikute hinnangul oli eile lõpuoksjonil toimunud müük Balti turgudel ebamõistlik.
Energeetika ja puidutööstus vedasid tööstustoodangu kasvu
Statistikaameti andmetel tootsid tööstusettevõtted oktoobris 2,8% rohkem toodangut kui eelmise aasta samas kuus. Toodang suurenes energeetikas 11,8% ja töötlevas tööstuses 3,5%, vähenes aga mäetööstuses 39,7%.
Statistikaameti andmetel tootsid tööstusettevõtted oktoobris 2,8% rohkem toodangut kui eelmise aasta samas kuus. Toodang suurenes energeetikas 11,8% ja töötlevas tööstuses 3,5%, vähenes aga mäetööstuses 39,7%.
Raadiohommikus: alternatiivturu IPOmaania
IPOde sadu jätkub – sellest nädalast saab Nasdaq Balti alternatiivturul First North märkida kahe Eesti ettevõtte aktsiaid.
IPOde sadu jätkub – sellest nädalast saab Nasdaq Balti alternatiivturul First North märkida kahe Eesti ettevõtte aktsiaid.