• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Parim arvamus oli Narvas toimuvast

  Äripäeva selle aasta parima arvamusloo “Poliitpättide kasvulava”, mis ilmus 28. jaanuaril, kirjutas Koit Brinkmann.

  Tegemist oli südamest tulnud kommentaariga, milles oli näha muret Eesti suuruselt kolmanda linna tuleviku pärast. Arvamusartiklis keskendus Koit Narvas toimuvale.
  Eesti taasiseseisvumisest on möödunud üle kahekümne aasta, kuid Narva linnavõimu mentaliteet on endiselt justkui 1990. alguses, mil piirid äri-, poliitika- ja kuritegeliku maailma vahel olid üsna ähmased.
  Koit on aastaid Narvas toimuval silma peal hoidnud ja piirilinna korruptsioonist mitmeid uurivaid artikleid kirjutanud. Eestis on vähe ajakirjanikke, kes nii järjekindlalt ja süsteemselt selles piirkonnas toimuvat Eestis meedias kajastab.
  Koidu “Poliitpättide kasvulava” on hästi  kirjutatud tekst selle poolest, et näitab korraga nii väga head olude valdamist, täpset sõnastusoskust kui võimet teha kaugeks ja eraldiseisvaks peetud Narva lugejale lähedaseks.
  Poliitika ja ettevõtluse raputus. Lisaks Koidule valiti aasta parima arvamusloo nominentideks Kristi Malmberg 29. aprillil ilmunud artikliga “Mida rääkis Kranich mulle 14 aastat tagasi” ja Aivar Hundimägi 8. mail ilmunud artikliga “Kurbade silmadega sprottide asemel kurvad töötajad”.
  Kristi 14. aasta tagune meenutus paneb kahtluse alla Reformierakonna juhtpoliitikute väited, et nad ei mäleta erakondade musta rahastamist 1990ndate lõpus. Selgus, et ajakirjanik mäletab neid sündmusi võrdlemisi detailselt. Seetõttu ei kõla ka Siim Kallase, Andres Lipstoki, Märt Raski, Meelis Atoneni, Heiki Kranichi jt väited nende kehvast mälust usaldusväärselt. Ajakirjanikumälule tuginedes näitas Kristi selgelt, et poliitikute kehv mälu on kehv vabandus.
  Aivari arvamusartikkel on üks autori paljudest aastate jooksul ilmunud tipptasemel arvamuslugudest, mis läheneb heade võrdluste ja säravate paralleelide kaudu palgateemale. Aivar kirjutas, et ärikeskkond vajab tugevat raputust, et tõrjuda välja ettevõtted, kelle toimimise alustala on madal palk. Artikkel oli selge ja lööv, nagu üks arvamustekst olema peabki.
  Autor: 1321-aripaev
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Gregor Raudvere: kalli elektri kurja juur
Iga ministeerium, kohalik omavalitsus ning eri ametiasutused vaatavad energeetikat vaid oma mätta otsast ja just seda suppi me praegu kõrge elektri hinna näol helbime, kirjutab ettevõtja, OÜ Adepte Group juhatuse liige Gregor Raudvere.
Iga ministeerium, kohalik omavalitsus ning eri ametiasutused vaatavad energeetikat vaid oma mätta otsast ja just seda suppi me praegu kõrge elektri hinna näol helbime, kirjutab ettevõtja, OÜ Adepte Group juhatuse liige Gregor Raudvere.
Elektriautotootjad SECiga pahuksis
USA Väärtpaberi-ja Börsikomisjon (SEC) on nii Tesla kui ka Lucid Motorsi uurimise alla võtnud, vahendab Yahoo Finance.
USA Väärtpaberi-ja Börsikomisjon (SEC) on nii Tesla kui ka Lucid Motorsi uurimise alla võtnud, vahendab Yahoo Finance.
Elektri hind tõusis uue rekordini Novembri algusega võrreldes 15kordne tõus
Eesti piirkonnas on elektri hind täna rekordiliselt kõrge, keskmine megavatt-tunni hind ulatub enam kui 290 euroni, selgub Nord Pooli andmetest.
Eesti piirkonnas on elektri hind täna rekordiliselt kõrge, keskmine megavatt-tunni hind ulatub enam kui 290 euroni, selgub Nord Pooli andmetest.
Tööstur: tootjad peaksid julgemalt hindu tõstma
"Et ettevõtted oleksid tugevad, arendaksid tootmistehnoloogiaid ja saaksid teha rohelisemaid valikuid, on toote hinna tõstmine paratamatu," ütles mööblitootja Bed Factory Sweden juht Indrek Aasna hiljuti konverentsil "Tööstuse äriplaan 2022".
"Et ettevõtted oleksid tugevad, arendaksid tootmistehnoloogiaid ja saaksid teha rohelisemaid valikuid, on toote hinna tõstmine paratamatu," ütles mööblitootja Bed Factory Sweden juht Indrek Aasna hiljuti konverentsil "Tööstuse äriplaan 2022".