Meremeeste ametiühing korraldab Tallinki laevadel hoiatusstreigi

09. jaanuar 2014, 18:58

 Eesti Meremeeste Sõltumatu Ametiühingu (EMSA) Tallinki usaldusisikud korraldavad esmaspäeval Tallinki laevadel tunniajase hoiatusstreigi  kuna Tallink ei saa palgaläbirääkimistel töötajatega kokkuleppele. 

Täna on madalaimaks töötasumääraks 667 eurot, mida töötaja katseajal võib vähendada veel 10 protsendi võrra. EMSA nõudeks on kõigi laevapere liikmete põhipalkade kasv vähemalt 15 protsendi võrra kuus.

EMSA hinnangul on töötajate nõue reaalne, sest see ei vähenda olulisel määral ettevõtte kasumlikkust ega konkurentsivõimet, parandades viimast töötajate motivatsiooni tõstmisega. Lisaks paraneb ettevõtte teeninduskultuur.

Hoiatusstreik on kavandatud 13.jaanuariks kella 13.30st kuni 14.30ni. Ametiühing vabandab reisijate ees võimalike ebamugavuste pärast.

Palgaläbirääkimised EMSA ja Tallinki vahel on kestnud möödunud aasta septembrist, kuid tulemusteta. EMSA pressiteate kohaselt onTallink teinud seni läbirääkimistel palgatõusupakkumisi, mis jäävad ligi kaks korda madalamaks keskmisest Eesti palgakasvust viimase aasta jooksul. Tallink pakub nende sõnul 38eurost töötasu tõusu 707euroselt põhipalgalt.

 

Eesti Meremeeste Sõltumatusse Ametiühingusse kuulub üle 2000 liikme, kellest üle 1400 töötavad AS Tallink Grupile kuuluvatel laevadel.

 

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    09. January 2014, 18:58
    Otsi:

    Ava täpsem otsing