Tallink ja ametiühing lähenevad palgavaidluse lahendusele

Ken Rohelaan 21. jaanuar 2014, 17:10

Tallinki ja Eesti Meremeeste Sõltumatu Ametiühingu (EMSA) palgavaidlus liigub ühise arusaama suunas, teatasid osapooled.

Tallink tõstis varasema 5,5protsendilise töötasu tõusu pakkumise 9,5 protsendini, EMSA langetas varasema soovi ligi 20protsendilise ettepaneku 12,7 protsendini.

Tallink Grupi personali- ja arendusdirektori Vahur Ausmehe sõnul ei olnud EMSA nõus Tallinki pakutuga, kuid lahendust otsitakse. Ausmehe teatel on Tallink teinud olulise sammu ühisarusaamani jõudmise nimel, kuid EMSA väidab, et laevafirmal on raha piisavalt ning ettevõte peab otsima lahendusi.

"Oleme leidnud miljoni, nad soovivad saada veel 1,2 miljonit," ütles Ausmees. Küsimuse peale, kas Tallinkil on raha, vastas personalidirektor, et Tallinkil arvel seda raha pole, kuna kõik on seotud klientidega.

EMSA juhatuse esimees Jüri Lember kinnitas, et läbirääkimised on läinud konstruktiivsemaks ning ametiühing tegi vastupakkumisena 12,7protsendilise palgatõusu. EMSA eelmine pakkumine oli keskmiselt üle 19 protsendi.

Lemberi sõnul on olukord lootusrikas, et jõuda lähemale ühise arusaama saavutamiseni. "Meil ei tule homme hakata arutama, kas kuulutada välja streik või mitte. Eeldan, et homse päeva pühendume riiklikule lepitajale ühise seisukoha kujundamisega või saadame seisukohad eraldi ja lepitaja esitab meile oma nägemuse," lisas EMSA juht, kelle ütluste järgi on mõlemad osapooled nõudmistes järgi andnud.

Tallink Grupp jätkab ametiühinguga kõnelusi homme kell 9.30.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
21. January 2014, 17:10
Otsi:

Ava täpsem otsing