Mari Mets • 15. jaanuar 2014 kell 6:10

Kõpu vallajuht sai korruptsioonikahtlustuse

Keskkriminaalpolitsei pidas eile korruptsioonikuriteos kahtlustatavana kinni Viljandimaa Kõpu vallavanema Tõnu Kiviloo (49), kirjutab tänane Postimees.

Postimehe andmeil kahtlustatakse Kivilood tehingutes endaga seotud ettevõtetega ehk karistusseadustikus toimingupiirangu rikkumisena kvalifitseeritud kuriteos.

Kriminaalmenetlust juhtiv Lõuna ringkonnaprokuratuur jäi kommentaaris siiski üldsõnaliseks. Pressiesindaja Kristina Kostina sõnul tehti eile mitu läbiotsimist Kõpu vallas ja Viljandimaal. "Läbiotsimised on seotud Tõnu Kiviloo ebaseadusliku tegevusega, keda kahtlsutatakse ametialase süüteo toimepanemises," ütles Kostina. 

Aastaid umbes 700 elanikuga Kõpu valda juhtinud Kiviloo kuulub mitmesse endaga seotud ettevõtte juhatusse, neist tuntumaid on Kõpus kauplust pidav Lete Kaubandus ning samas asulas majutus- ja toitlustusteenust pakkuv Kõpu Kõrtsitalu.

 

 

 

Hetkel kuum