Ave Lepik • 4. veebruar 2014 kell 12:26

Mereakadeemia rektor sai ministeeriumilt loobumisvõidu

Haridusministeerium ei vaidlusta kohtus töövaidluskomisjoni otsust mereakadeemia rektori töölt vabastamise kohta, teatas ministeerium.

Eesti Mereakadeemias viidi 2013. aasta lõpus läbi teenistuslik järelevalve, mille käigus tuvastati hulgaliselt eelarve- ja finantsdistsipliini rikkumisi. Rektor Heiki Lindpere polnud täitnud talle seadusega pandud kohustust kasutada raha õiguspäraselt ja otstarbekalt ning esitas akadeemia tegevuse kohta järelevalve käigus eksitavaid andmeid.

Peale korduvaid vastuseta jäänud selgitustaotlusi ütles haridus- ja teadusminister Jaak Aaviksoo Lindpere töölepingu üles. Halva finantsjuhtimise tulemusena pidi ministeerium aasta lõpul katma akadeemia eelarve ülekulu 137 000 eurot.

Seda arvesse võttes on ministeeriumil raske nõustuda töövaidluskomisjoni otsusega, et rektorile oleks tulnud enne töölepingu ülesütlemist teha hoiatus, märgib haridusministeerium oma pressipöördumises. "Rektori ametikoht eeldab tingimusteta arusaamist oma kõrgendatud vastutusest, mida ei saa lahjendada seadmata ohtu suure asutuse toimimist. Samas ei pea ministeerium selles küsimuses otstarbekaks kohtuuste kulutamist ning maksab Heiki Lindperele välja kolme kuu töötasu summas 8637,21 eurot," seisab pressiteates.

Haridus- ja teadusminister Jaak Aaviksoo sõnas otsuse kommenteerimisel, et vastutamatuse etapp on seljataha jäänud. „Tugev mereharidus on meile esmatähtis, kuid tugevat haridust saab anda vaid tugevas, hästi juhitud koolis ja mul on hea meel, et asjad liiguvad lõpuks õiges suunas,“ vahendas ministeerium Aaviksoo sõnu.

Hetkel kuum