• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Rektor kauples lahkumistasu

  Mereakadeemia rektor Heiki Lindpere küsis enne vallandamist kümne kuupalga suurust hüvitist.

  Äripäev avaldas täna artikli endisest Mereakadeemia rektorist Heiki Lindperest, kelle juhtimisel sattus akadeemia makseraskustesse. Haridusminister Jaak Aaviksoo lasi akadeemias teha teenistusliku järelevalve, mille tulemusel leiti mitmeid eelarve- ja finantsdistsipliini rikkumisi. Seetõttu vallandati Lindpere novembri lõpus päevapealt.
  Enne vallandamist viibis Lindpere puhkusel, kui saatis ministeeriumi kantslerile Janar Holmile ja kõrghariduse osakonna juhatajale Helen Põllole kirja (vt loole lisatud faili). Selles kurdab ta, et järelevalve teostaja käitus temaga ebaviisakalt: „Põhiliselt mind küsitlenud Tiina Laidvee ei vaadanud mulle vestluse ajal otsagi, vaid tema pilk eksles kusagil minu kabineti seintel.“ Laidvee on haridusministeeriumi kõrghariduse osakonna peaekspert.
  Samuti kirjutas Lindpere: „Millegipärast ei saanud ka Helen mulle head puhkust soovida, kui eile helistas, tema ainus mure oli, et kas saab mind letti kutsuda enne 1. detsembrit.“ Samuti avaldab Lindpere kahetsust, et õiget puhkust nautida tundub talle problemaatiline. Mitmed teised dokumendid viitavad sellele, et Lindpere puhkusele minek nii pöördelisel ajal võis olla ka soov aega võita, et järelevalve tulemusi vaidlustada.
  Lindpere märkis, et järelevalve on tema kui rektori suhtes pahatahtlik ning talle jäi mulje, et teda on juba ette süüdi mõistetud.
  Teisalt märgib Lindpere, et on nõus lahkuma, aga seab oma tingimused: „Põhimõtteliselt, kui akadeemik Jaak Aaviksoo sooviks minuga selle aasta lõpus töösuhte lõpetada, siis pole mul selle vastu midagi, kui arvestades, et tähtajalise töölepingu lõpuni jääb veel 2 aastat, ning lepime kokku mulle 10 kuupalga hüvitamises ja vastastikusest hoidumisest olnud töösuhte osas avalikest kommentaaridest.“ Rektori brutopalk oli peaaegu 3000 eurot.
  Sama kirja saatis Lindpere edasi praegusele Mereakadeemia ajutisele juhile Roomet Leigerile. Kirjale oli märgitud, et see on konfidentsiaalne: „Infoks ainult sulle, Roomet. Kui nad tahavad, et mina vastaks järgmisel nädalal meile saadetavale rapordi eelnõule, siis peaksid mind puhkuselt tagasi kutsuma kuni asi ühel pool – nii neile ütlegi."
  Viimaks maksti Lindperele tasu saamata jäänud puhkuse eest ja 30-päevase etteteatamise kompensatsioon. Leiger ei mäletanud täpselt, kui suur see summa oli, ent arvestades rektori palka võis see olla kuni 6000 eurot.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Võimude põimumise räpane pesu vajab puhtaks küürimist
Eesti ettevõtluskeskkonna sirge pintsaku ja selge silmavaate nimel tuleb valgekraelise kuritegevuse kahtlused eriti hoolikalt läbi valgustada, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Eesti ettevõtluskeskkonna sirge pintsaku ja selge silmavaate nimel tuleb valgekraelise kuritegevuse kahtlused eriti hoolikalt läbi valgustada, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Swedbank tõstis Šiauliai Panga aktsia hinnasihti Tõusuruumi nähakse 34%
Swedbanki hinnangul on Šiauliai Panka toetamas tugev taustsüsteem ning tulemuste paranemine, mille tõttu tõsteti ka aktsia hinnasihti. Praeguselt tasemelt nähakse aktsiale 33,7 protsenti tõusuruumi.
Swedbanki hinnangul on Šiauliai Panka toetamas tugev taustsüsteem ning tulemuste paranemine, mille tõttu tõsteti ka aktsia hinnasihti. Praeguselt tasemelt nähakse aktsiale 33,7 protsenti tõusuruumi.
Meediafirmade TOPi võitja Ekspress Meedia: nii tugev taastumine oli meilegi üllatus
Eriolukord kogu maailmas pani inimesed usaldusväärset meediat lugema, 2020. aastal kasvas Ekspress Meedia digitellijate arv 55%, mis on kõigi aegade rekordkasv. 2021. aastal on trend on sama tugev olnud.
Eriolukord kogu maailmas pani inimesed usaldusväärset meediat lugema, 2020. aastal kasvas Ekspress Meedia digitellijate arv 55%, mis on kõigi aegade rekordkasv. 2021. aastal on trend on sama tugev olnud.
Emöke Sogenbits: õige firmade kukkumine ootab meid veel ees
Õige firmade kukkumine on ilmselt veel ees, sest koroonapandeemia ajal on paljud ettevõtted end tühjaks pigistanud, ütles HANZA Mechanicsi Balti klastri juht Emöke Sogenbits konverentsil "Tööstuse äriplaan 2022".
Õige firmade kukkumine on ilmselt veel ees, sest koroonapandeemia ajal on paljud ettevõtted end tühjaks pigistanud, ütles HANZA Mechanicsi Balti klastri juht Emöke Sogenbits konverentsil "Tööstuse äriplaan 2022".