• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Jaguari-mees tegi koolile võlad

  Mereakadeemia võlgadesse viinud eksrektor Heiki Lindpere püüdis kooli rahaga vaidlustada järelevalve õiendit, mis oli tema vallandamise ajendiks.

  Endised töökaaslased kirjeldavad Lindperet kui ülevoolavalt sõbralikku, aga konfliktset rektorit. Naiskolleegidele meenub eeskätt, kuidas talle meeldis nende kehakumerusi avalikult arvustada. Mis puudutab Lindpere tööd, siis rektor tulnud sageli paar tundi hiljem tööle, lõpetanud loengud ettenähtust varem ning delegeerinud ülesanded teistele.
  Lindpere sõnas ekskolleegide kaebustest kuuldes: "See kolm aastat on väga raske olnud." Seepeale lõpetas ta kõne: "Ma teiega rohkem ei räägi, suur tänu!"
  Läbi aegade on Lindperet saatnud eriline suhe rahaga. "Ma pole piisavalt rikas, et osta odavaid asju," teatas toonane õigusinstituudi lektor 1997. aastal, mil pälvis tähelepanu 1,1 miljoni kroonise Jaguari liisimisega. Ta märkis, et pole pidanud ühest palgast elama ning on erinevatelt ettevõtmistelt korralikult teeninud.
  Äripäeval on dokumendid, mis annavad aimu, et Lindpere sattus suve lõpus rahalistesse raskustesse. Samamoodi juhtus ka tema juhitud mereakadeemiaga.
  Juulis saatis Lindpere haridusministeeriumisse kirja, mis taotles pea 200 000 eurot kulude katteks juurde. Lindpere teatas, et akadeemia on alafinantseerimise tingimustes jõudnud hädaolukorda ja soovis kiirelt lisaraha.
  Äripäevale kommenteeris Lindpere, et puudujääkide tekkimises on süüdi ministeerium, mis sokutas akadeemia kaela eelarvevälised kulud.
  Haridusminister Jaak Aaviksoo aga ei tõtanud raha eraldama, vaid lasi akadeemias läbi viia teenistusliku järelevalve. Kuna ta aimas vallandamist, üritas rektor aega võita ning ministeeriumi järelevalve tulemused vaidlustada.
  Siiski vallandati Lindpere novembri lõpus päevapealt. Talle maksti palk, tasu saamata jäänud puhkuse eest ja 30päevase etteteatamise kompensatsioon. Rektori brutopalk on pea 3000 eurot ehk koondsumma võis küündida 6000 euroni.
  Kuidas Heiki Lindpere püüdis kooli rahaga vaidlustada järelevalve õiendit ning mis see akadeemiale maksma läks, loe tänasest Äripäevast.
  Autor: Katariina Krjutškova, Indrek Kald
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Vastukaja: rahandusminister viskab krüptobeebi koos vanniveega välja
Virtuaalvääringu teenuste valdkonda ei tuleks poliitilisel tasemel häbiplekistada ja hävitada, kirjutab advokaadibüroo LEXTAL partner Rauno Kinkar vastukajana rahandusminister Keit Pentus-Rosimannuse äsjasele väljaütlemisele.
Virtuaalvääringu teenuste valdkonda ei tuleks poliitilisel tasemel häbiplekistada ja hävitada, kirjutab advokaadibüroo LEXTAL partner Rauno Kinkar vastukajana rahandusminister Keit Pentus-Rosimannuse äsjasele väljaütlemisele.
USA Toidu-ja Ravimiamet hääletas kolmanda vaktsiinidoosi vastu
Reedel hääletas USA Toidu-ja Ravimiamet (FDA) Pfizeri kolmanda vaktsiinidoosi heakskiitmise vastu, vahendab Yahoo Finance.
Reedel hääletas USA Toidu-ja Ravimiamet (FDA) Pfizeri kolmanda vaktsiinidoosi heakskiitmise vastu, vahendab Yahoo Finance.
Venemaal algas AstraZeneca vaktsiini tootmine
Venemaal Moskva oblastis Puštšinos algas AstraZeneca koroonavaktsiini tootmine ravimifirmas R-Farm, teatab TASS.
Venemaal Moskva oblastis Puštšinos algas AstraZeneca koroonavaktsiini tootmine ravimifirmas R-Farm, teatab TASS.
Rahandusministri arvates võiks rahapesu andmebüroo litsentside andmise peatada
Rahandusminister Keit Pentus-Rosimannuse sõnul on virtuaalvääringu teenuste pakkujatega seotud rahapesu ja terrorismi rahastamise riskid Eestis kasvanud ja praegune olukord vajab riigi kiiret tegutsemist.
Rahandusminister Keit Pentus-Rosimannuse sõnul on virtuaalvääringu teenuste pakkujatega seotud rahapesu ja terrorismi rahastamise riskid Eestis kasvanud ja praegune olukord vajab riigi kiiret tegutsemist.