• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Jaguari-mees tegi koolile võlad

  Mereakadeemia võlgadesse viinud eksrektor Heiki Lindpere püüdis kooli rahaga vaidlustada järelevalve õiendit, mis oli tema vallandamise ajendiks.

  Endised töökaaslased kirjeldavad Lindperet kui ülevoolavalt sõbralikku, aga konfliktset rektorit. Naiskolleegidele meenub eeskätt, kuidas talle meeldis nende kehakumerusi avalikult arvustada. Mis puudutab Lindpere tööd, siis rektor tulnud sageli paar tundi hiljem tööle, lõpetanud loengud ettenähtust varem ning delegeerinud ülesanded teistele.
  Lindpere sõnas ekskolleegide kaebustest kuuldes: "See kolm aastat on väga raske olnud." Seepeale lõpetas ta kõne: "Ma teiega rohkem ei räägi, suur tänu!"
  Läbi aegade on Lindperet saatnud eriline suhe rahaga. "Ma pole piisavalt rikas, et osta odavaid asju," teatas toonane õigusinstituudi lektor 1997. aastal, mil pälvis tähelepanu 1,1 miljoni kroonise Jaguari liisimisega. Ta märkis, et pole pidanud ühest palgast elama ning on erinevatelt ettevõtmistelt korralikult teeninud.
  Äripäeval on dokumendid, mis annavad aimu, et Lindpere sattus suve lõpus rahalistesse raskustesse. Samamoodi juhtus ka tema juhitud mereakadeemiaga.
  Juulis saatis Lindpere haridusministeeriumisse kirja, mis taotles pea 200 000 eurot kulude katteks juurde. Lindpere teatas, et akadeemia on alafinantseerimise tingimustes jõudnud hädaolukorda ja soovis kiirelt lisaraha.
  Äripäevale kommenteeris Lindpere, et puudujääkide tekkimises on süüdi ministeerium, mis sokutas akadeemia kaela eelarvevälised kulud.
  Haridusminister Jaak Aaviksoo aga ei tõtanud raha eraldama, vaid lasi akadeemias läbi viia teenistusliku järelevalve. Kuna ta aimas vallandamist, üritas rektor aega võita ning ministeeriumi järelevalve tulemused vaidlustada.
  Siiski vallandati Lindpere novembri lõpus päevapealt. Talle maksti palk, tasu saamata jäänud puhkuse eest ja 30päevase etteteatamise kompensatsioon. Rektori brutopalk on pea 3000 eurot ehk koondsumma võis küündida 6000 euroni.
  Kuidas Heiki Lindpere püüdis kooli rahaga vaidlustada järelevalve õiendit ning mis see akadeemiale maksma läks, loe tänasest Äripäevast.
  Autor: Katariina Krjutškova, Indrek Kald
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Börsiteemad on hägused? Siit saab abi! Tallinna börsi juhi aktsiatesse investeerimise ABC
Riskivaba investeerimist pole olemas, samas riski võtmata ei ole paremat homset, kirjutab Tallinna börsi juht Kaarel Ots aktsiatesse investeerimise põhitõdesid meenutades.
Riskivaba investeerimist pole olemas, samas riski võtmata ei ole paremat homset, kirjutab Tallinna börsi juht Kaarel Ots aktsiatesse investeerimise põhitõdesid meenutades.
Investori nädal: aktsionäride koosolekud, LHV aktsiate ja BluOri võlakirjade märkimine
Mai viimast nädalat ilmestab mitu aktsionäride koosolekut, jätkub LHV märkimisõigustega kauplemine, lisaks on võimalus märkida täiendavaid LHV aktsiad ning esimest korda pakutakse börsile BluOr Banki võlakirju, neljapäev on Balti börsil kauplemispüha.
Mai viimast nädalat ilmestab mitu aktsionäride koosolekut, jätkub LHV märkimisõigustega kauplemine, lisaks on võimalus märkida täiendavaid LHV aktsiad ning esimest korda pakutakse börsile BluOr Banki võlakirju, neljapäev on Balti börsil kauplemispüha.
Parimad juhid: avaliku sektori juhtide palgad peavad tõusma
Konkursi parim juht finalistid LHV Grupi juht Madis Toomsalu ja Enefit Green juht Aavo Kärmas leidsid saates „Kuum tool“, et avaliku sektori tasud peaksid olema kõrgemad kui täna. Tänavusel konkursil esikolmikusse jõudnud kahe börsifirma juhi palganumber on näiteks kolm korda kõrgem kui konkursil kolmandal finalistil, Häirekeskuse juhil Kätlin Alvelal. Juhid on juhid ja vahet ei olegi, kas nad on eraettevõttes või avalikus sektoris, leidis Aavo Kärmas.
Konkursi parim juht finalistid LHV Grupi juht Madis Toomsalu ja Enefit Green juht Aavo Kärmas leidsid saates „Kuum tool“, et avaliku sektori tasud peaksid olema kõrgemad kui täna. Tänavusel konkursil esikolmikusse jõudnud kahe börsifirma juhi palganumber on näiteks kolm korda kõrgem kui konkursil kolmandal finalistil, Häirekeskuse juhil Kätlin Alvelal. Juhid on juhid ja vahet ei olegi, kas nad on eraettevõttes või avalikus sektoris, leidis Aavo Kärmas.
Soome suurim maasikakasvataja palkab ukrainlaste asemele tailased
Soome suurim maasikakasvataja Koivistoinen Mansikkapaikka, mis on varasematel aastatel tuginenud Ukraina tööjõule, kasutab sel suvel Tai marjakorjajaid.
Soome suurim maasikakasvataja Koivistoinen Mansikkapaikka, mis on varasematel aastatel tuginenud Ukraina tööjõule, kasutab sel suvel Tai marjakorjajaid.
Ehituses mõjutavad otsuseid riik, alampakkujad ja teadmatus
Mõjukuse näitaja on see, kui keegi suudab sektorit mingis suunas liigutada. Ehituses ei ole ühtegi sellist inimest, kes suudaks seda üksinda teha, leidis Otsustajate TOPis ehitussektori pingerivis teisel kohal olev Raivo Rand.
Mõjukuse näitaja on see, kui keegi suudab sektorit mingis suunas liigutada. Ehituses ei ole ühtegi sellist inimest, kes suudaks seda üksinda teha, leidis Otsustajate TOPis ehitussektori pingerivis teisel kohal olev Raivo Rand.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.