Kadri Põlendik • 11. märts 2014 kell 14:49

IMF tunnustas Eesti eelarvepoliitikat

Eestis viibiv IMFi delegatsioon kohtus täna riigikogu rahanduskomisjoniga, kus anti ülevaade Eestis kehtivast eelarve- ja maksupoliitikast.

„IMFi (rahvusvahelise valuutafondi - toim) delegatsioon tunnustas meie ranget järjepidevat eelarvepoliitikat, madalat maksukoormust ja suunda tööjõumaksude langetamisele. Teatavasti on meil seaduses sätestatud tulumaksumäära langetamine kahekümne protsendini aastal 2015,“ ütles rahanduskomisjoni esimees Sven Sester.

Rahanduskomisjoni ja IMFi delegatsiooni tänasel kohtumisel keskenduti Eesti fiskaalpoliitikale ja maksusüsteemile. Kõne all olid laiemalt ka arengud Eesti finantssektoris ja majanduse käekäik. Sester andis ülevaate kehtivast eelarvepoliitikast ja maksupoliitikast, sealhulgas probleemidest ja kavandatavatest muudatustest.

„Eelarve tasakaalust kõneldes oleme alati järginud põhimõtet, et saame kulutada ainult nii palju, kui palju on eelarves vahendeid. Nimetud nõue fikseeriti ka äsja vastuvõetud uues riigieelarve baasseaduses,“ märkis Sester.

Kuni 12. märtsini Eestis viibiva IMFi delegatsioon tutvub Eesti majanduse ja finantssektori olukorraga. Poolteist nädalat kestnud visiidi ajal kohtusid valuutafondi esindajad valitsuse ja riigikogu liikmetega, Eesti Panga ja finantsinspektsiooni juhtide ja analüütikutega, aga ka kommertspankade ja eraettevõtete juhtide, majandusanalüütikute ning mitmete ametite esindajatega.

IMFi konsultatsioonide järel valmib raport IMFi majanduspoliitiliste hinnangutega.

Hetkel kuum