Marta Jaakson • 26. märts 2014 kell 9:53

Tammik: tükitöö ei taga alati kvaliteeti

Caverioni juhatuse esimees Margus Tammik rääkis tänasel Äripäeva palgafoorumil, et töötajale on oluline sotsiaalne turvalisus ja kokkulepetest kinnipidamine ning tänu sellele on tema juhitavas ettevõttes kaadrivoolavus väike.

„Tükitöö ei motiveeri alati kvaliteetsele tööle. Inimestel on väga tähtis sotsiaalne turvalisus, kokkulepitust kinni pidamine,“ ütles Tammik. Ta lisas, et just tänu sellele, on Caverionis tööjõu voolavus ääretult väike. Caverion pakub hoonetele tehnosüsteemide ehitus- ning hooldusteenuseid.

Tammik märkis, et paraku ei ole võimalik ühte ja õiget premeerimissüsteemi ettevõtte sees rakendada, kuna isiklik panus on seotud konkreetse projekti ja selle tulemusega.

Osadele inimestele ei lähe tema sõnul aga miski korda. „Ta läheb nagu tank edasi, sõltuvalt mastaapsusest. Tema suhtumine sellest ei muutu,“ ütles Tammik. Ta rääkis, et nemad otsivad ettevõttesse rõõmsate silmadega inimesi, kuna nende motivatsioon ei lange.

Ta lisas, et inimesega suheldes ja ringi liikudes tekib mingi arusaamine, milline on töötaja panus. Töötaja meelsus sõltub tema hinnangul palju ka kollektiivist. „Kui inimene tahab seal olla ja talle meeldib seal, siis ta ei liigu mujale. Kui ta tunneb, et on end ammendanud, siis ta lihtsalt läheb,“ ütle Tammik.

Hetkel kuum