Arumäe: tarbimine nõrgeneb veelgi

Indrek Kald 31. märts 2014, 12:30

Tarbimine majanduskasvu mootorina on nõrgenemas, ütles SEB majandusanalüütik Ruta Arumäe.

Jaemüügi kasvutempo aeglustus veebruaris 3%-le jaanuarikuiselt 7%-lt. Kasvu aeglustumine oli Arumäe kinnitusel ootuspärane. "Kuigi märgatavamat aeglustumist ootasin märtsist veebruari suhteliselt soodsa kasvubaasi tõttu," lisas ta.

"Et aeglustumine oli juba märgatav veebruaris, siis kinnitab see üle ka järgmiste kuude suhteliselt nõrkade kasvude jätkumise ootuse. Samuti annab see kinnitust meie prognoosile, et tarbimine majanduskasvu mootorina on nõrgenemas," kinnitas Arumäe pressiteates.

Töötleva tööstuse kasv oli 3%, mis on küll nõrk, kuid parem kui eelmisel kahel kuul. "See on pigem positiivne uudis, et tööstustoodang langusesse ei ole läinud. Kogu tööstustoodangu kasv oli 0%, mida tõmbas alla energia tootmise vähenemine," sõnas ta.

Arumäe sõnul on kahe peamise majanduse veduri - tööstuse ja tarbimise - kasvud veebruaris seega positiivsed, kuigi nõrgad. "Kokkuvõttes - arengud on ootuspärased," lisas ta.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
02. April 2014, 13:27
Otsi:

Ava täpsem otsing