Eliisa Matsalu • 2. aprill 2014 kell 11:17

Üle peab vaatama ERRi eesmärgid

Eesti Rahvusringhäälingu rolli ei ole vaja üle vaadata, küsimus on organisatsiooni eesmärkide piisavas täitmises, ütles Eesti Televisiooni endine peadirektor Ilmar Raag.

Äripäev arutleb tänases juhtkirjas, kas riigil oleks vaja rahvusringhäälingut (ERR) praegusel kujul. ERR saab tänavu riigieelarvest ligi 25 miljonit eurot, samas kui uus võimuliit otsib kallitele lubadustele katet. Äripäeva arvates saaksid erameedia kanalid mitmete ERRi praeguste ülesannetega ise hakkama, ilma et selleks kuluks maksumaksja raha.

Eesti Televisiooni endise peadirektori, filmirežissöör Ilmar Raagi sõnul on küsimus selles, kas ERRi praegune tegevus peegeldab piisavalt organisatsiooni eesmärki. Tema ütlust mööda on rolli kui ideoloogia ümberhindamisel suur oht käituda mingi huvigrupi etturina, kes pärast hakkab kasu lõikama ka nii, et ühiskond tervikuna sellest ei võida. „Ei ole ju saladus, et aeg-ajalt ilmuvad ikka välja mõne grupi või liidu esindajad, kes käsitlevad ERRi vaid omaenese promotsioonikanalina, jättes ERRi ilma tema enese häälest,“ ütles Raag.

Hetkel kuum