Eliisa Matsalu • 2. aprill 2014 kell 10:59

Mart Luik: ERR ei vaja suurt muutust

Eesti Rahvusringhääling toimib kenasti, suuri muudatusi ei ole vaja teha, ütles Postimehe vastutav väljaandja Mart Luik.

Äripäev arutleb tänases juhtkirjas, kas riigil oleks vaja rahvusringhäälingut (ERR) praegusel kujul. ERR saab tänavu riigieelarvest ligi 25 miljonit eurot, samas kui uus võimuliit otsib kallitele lubadustele katet. Äripäeva arvates saaksid erameedia kanalid mitmete ERRi praeguste ülesannetega ise hakkama, ilma et selleks kuluks maksumaksja raha.

Postimehe vastutava väljaandja ja ERR nõukogu liikme Mart Luige sõnul on Äripäeva mõttekäik intellektuaalselt huvitav. Tema arvates pole aga ei ERRi reguleerivas seaduses ega ka organisatsioonis endas tervikuna midagi valesti. „See on toimiv mudel,“ ütles ta. „Saatan peitub detailides. On palju väiksemaid asju, mida on vaja teha pisut teistmoodi, aga mitte väga palju.“

Luige sõnul on ERRil olemas väga unikaalne funktsioon, mida erakanalid ei saa täita. „Päris seda meelt ma ei ole, et ERR likvideeritaks ja selle asemel hakatakse erakanalitelt asju tellima,“ ütles ta. Tema ütlust mööda eraldab riik ERRi jaoks raha ja organisatsioon ise otsustab, kuidas seda otstarbekaimalt kulutada. „Muidugi tuleb ette asju, mis tekitavad ka ERRi siseselt vaidlusi,“ märkis ta. Näiteks leidsid tema sõnul ka osad ERRi nõukogu liikmed, et meelelahutusportaali ei oleks vaja opereerida.

Hetkel kuum