Kobin: ERRi peaks muutma

Eliisa Matsalu 02. aprill 2014, 11:06

Eesti Rahvusringhääling ei peaks tegelema maksumaksja raha eest meelelahutusportaalide opereerimisega, leiab Ekspress Grupi juht Gunnar Kobin.

Äripäev arutleb tänases juhtkirjas, kas riigil oleks vaja rahvusringhäälingut (ERR) praegusel kujul. ERR saab tänavu riigieelarvest ligi 25 miljonit eurot, samas kui uus võimuliit otsib kallitele lubadustele katet. Äripäeva arvates saaksid erameedia kanalid mitmete ERR praeguste ülesannetega ise hakkama, ilma et selleks kuluks maksumaksja raha.

Gunnar Kobini sõnul ei peaks ERR tegelema asjadega, millega erameedia edukalt hakkama saab. "ERRi tegevus peaks baseeruma asjadel, millega erameedia peamiselt majanduslikel põhjustel kas ei saa või ei taha viljeleda," märkis ta.

Kobin tõi näiteks Eesti jalgpalli meistrivõistlused, mille ülekannete vaatajate arv on nii väike, et erameedia seda üle kanda ei saa. "Siis on loomulik, et sellele vaatab otsa ERR," arvas ta.

Ekspress Grupi juht lisas, et kui ERR struktuurimuutuse printsiibis jõutakse mingisugusele kokkuleppele, tuleks ERRi nõukogule vastavad juhtnöörid anda ja organisatsiooni vastavalt reformima. "Siis ei saaks ERR konkureerida erameediaga ebaefektiivsetes valdkondades, millega erakanalid ise suurepäraselt hakkama saavad," ütles Kobin.

Kobini sõnul ei räägi temas hirm ERR konkurentsivõime ees. "Küll aga oleme näiteks inimeste palkamisel kohanud olukorda, kus ERR teeb erameedia töötajatele pakkumisi, samal ajal kui erameedia on kohustatud ots otsaga kokku tulema ja ei suuda neid auke kinni mätsida. See pole majanduslikult efektiivne ettevõtmine," märkis ta.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    03. April 2014, 14:25
    Otsi:

    Ava täpsem otsing