Eesti Energia ei peaks riigile vastu töötama

Mari Mets 14. aprill 2014, 09:12

Eestil on kohustus 2020. aastaks 50 protsenti olmeprügist ringlusse võtta, praegu oleme eesmärgist poole võrra maas ning Iru prügipõletus sellele just kaasa ei aita, rääkis keskkonnaminister Keit Pentus-Rosimannus intervjuus Eesti Päevalehele.

"Kas on mõistlik sundida tarbijaid peale maksma millelegi, mis meid riiklikest eesmärkidest eemale viib? Siin võiks Eesti Energia pigem kaasa aidata, mitte vastu töötada?" küsis Pentus-Rosimannus vastu ajakirjaniku küsimusele, miks Eesti Energialt tahetakse Iru jäätmepõletusjaamas koostootmistoetus ära võtta.

Prügi ladestamise tasu tõuseb 2015. aastal 30 eurole tonni kohta ja see on väga kõrge tasu, kuid ladestamisprotsent on juba praegu suhteliselt olematu, lisas minister.

Pentus-Rosimannuse sõnul tahab riik taastada konkurentsi, et inimestel oleks ise võimalus omale prügivedaja valida, kuid see saaks jõustuda alles nelja-viie aasta pärast, sest enne omavalitsuste korraldatud jäätmeveo lepingute lõppemist neid muuta ei saa.

Pikemat intervjuud keskkonnaministriga loe tänasest Eesti Päevalehest.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    15. April 2014, 08:54
    Otsi:

    Ava täpsem otsing