Marta Jaakson • 15. aprill 2014 kell 14:33

Eestisse meelitab hind ja usaldus

Majandus- ja taristuminister Urve Palo rääkis ärilennukite hoolduskompleksi avamisel, et potentsiaalseid kliente meelitab Eestisse hoolduskompleks hinna ja usaldusväärsusega.

„Siin on kaks aspekti – hind ja usaldusväärsus. Hind ei ole kindlasti kõige olulisem, sest iga eksimus läheb väga kalliks maksma,“ kommenteeris Palo.

Ta rõhutas, et lennundus on Eesti riigi ja ettevõtluse jaoks väga oluline valdkond. Lennundusele peab tema sõnul tähelepanu pöörama iga riik.

Küsimusele, kas arvestades Ukraina sündmusi peaksime Vene investeeringuid kartma, vastas Palo, et kõike ei saa Ukraina konteksti panna. „Ma arvan, et see mis puudutab siin ühte tšarter- ja ärilendude ettevõttel siia investeerimist, siis ma ei näe siin midagi halba,“ kommenteeris ta.

Palo rääkis, et Eestile on kõige olulisem energeetika julgeolek. Ta avaldas head meelt, et Eesti gaasisõltuvus on väike ja lisas, et seda tuleb veelgi vähendada,  pakkudes alternatiivseid võimalusi läbi LNG terminali ja Balticconnectori.

Erkki Raasukse ettepanekusse luua riigifirmasid haldav superfirma, suhtub Palo positiivselt. Ta märkis, et see on mõte, mis vajab analüüsimist. Ent esimene asi, mida majandusministeeriumis sel suunal juba tehakse on riigiettevõtete omanikupoliitika väljatöötamine.  „Minu vastutusalasse kuulub 17 riigiettevõtet ja on väga oluline, et kord aastas toimuval üldkoosolekul annaks riik ka väga selged juhised, mida riik ootab sellelt ettevõttelt. Alati ei pruugi selleks olla ainult kasum,“ rääkis Palo.

Täna avati Tallinna Lennujaamas äriklassi lennukite hoolduskompleks, mille rentnikuks esimesel kümnel aastal saab ärilennundusega tegelev Panaviatic AS. Angaaride kogupind on ligi 5230 m² ning investeeringu maht kompleksi oli ligi 5 miljonit eurot. Kompleksi ehitas Astlanda Ehitus OÜ.

Panaviaticu omanik on meediast eemale hoidev Vene ärimees Andrei Žukov, kes muu hulgas on ka Äripanga omanik.

Hetkel kuum