Putin taunib Ukraina sõjalist operatsiooni

Sirje Rank 24. aprill 2014, 15:01

Ukraina siseministeerium teatas täna, et Ukraina vägede sisenemisel Slovjanskisse sai surma viis separatisti, Venemaa presidendi Vladimir Putini sõnul ei jää jõukasutus Ukrainas tagajärgedeta.

Ukraina sõdurid purustasid täna kolm teetõket, mis takistasid sissepääsu separatistide kontrolli all linna, teatas Ukraina siseministeerium.

Peterburis ütles Venemaa president Vladimir Putin ajakirjanikele, et jõukasutus tsiviilelanikkonna vastu Ukrainas on "väga tõsine kuritegu", vahendas agentuur Bloomberg.

"Kui see on tõsi, et Kiievi praegune režiim saatis armee oma riigi kodanike vastu, siis on tegemist väga tõsise kuriteoga oma rahva vastu," ütles Putin. "Inimestele, kes selliseid otsuseid teevad, ei jää see tagajärgedeta. Samuti mõjutab see meie kahe maa suhteid. Vaatame, kuidas olukord areneb ja teeme selle põhjal oma järeledused."

Eile ütles Venemaa välisminister Sergei Lavrov telekanalile RT, et Venemaa kodanike ründamine Ukrainas on sama mis Venemaa Föderatsiooni ründamine ja vastuseta see ei jää. Täna süüdistas Lavrov USAd ja Euroopa Liitu katsetes Ukrainas veel üht "värvilist revolutsiooni" korraldada.

"Ukrainas - ja nimetagem asju nende õigete nimedega - oli tegemist USA ja Euroopa Liidu katsega korraldada veel üks "värviline revolutsioon" ehk teisisõnu põhiseaduse vastane režiimi muutus," ütles Lavrov täna Moskvas, vahendas Venemaa välisministeerium oma veebilehel.

Venemaa börs oli täna neljandat päeva languses, pärastlõunaks oli börsiindeks Micex  langenud 1,9%. Alates Krimmi sündmustest on börsiindeks Bloombergi andmeil langenud 9,7%. Eile tühistas Venemaa rublavõlakirjade oksjoni, kuna soovitud hinnaga ei olnud võlakirjadele ostjaid.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. April 2014, 15:10

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing