Obama kordas sanktsiooniähvardust

Sirje Rank 24. aprill 2014, 12:54

Jaapanis visiidil viibiv USA president Barack Obama kordas valmisolekut Venemaa suhtes täiendavad sanktsioonid käiku lasta, kui pinged Ukrainas ei leevene.

Venemaa ei ole kinni pidanud ei läinud nädalal Genfis sõlmitud kokkuleppe vaimust ega kirjatähest, ütles Obama. Ja kui lähipäevil Venemaa lepingut täitma ei hakka, siis viib USA ellu selle, mis on lubanud - muudab Ukraina sündmuste tagajärjed Venemaa jaoks kulukamaks.

"Oleme valmistunud väljavaateks, et meil tuleb kehtestada täiendavad sanktsioonid," ütles Obama täna pärast kohtumist Jaapani peaministri Shinzo Abega. Vaja on veel mõned tehnilised täpsustused ning koordineerimine liitlastega, vahendas agentuur Bloomberg.

Obama kordas, et vastasseisule ei ole sõjalist lahendust.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. April 2014, 12:54
Otsi:

Ava täpsem otsing