• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Vestase aktsia võttis suuna üles

  Taani tuulikutootja Vestas Wind Systemsi aktsia hind on täna tõusnud 7%, 263,40 Taani kroonile.

  Ettevõte raporteeris I kvartali tulemustest, mis olid analüütikute oodatust palju paremad. Analüütikud ootasid kahjumit, kuid ettevõte suutis kasumiga üllatada.
  Vestas Wind Systemsi puhaskasumiks kujunes 2 miljonit eurot. Mullu I kvartalis teenis ettevõte 151 miljoni eurose kahjumi. Bloombergi küsitletud analüütikud ootasid ettevõttelt 17,1 mln eurost puhaskahjumit.
  See oli maailma suurimale tuulikutootjale juba järjest teine kasumlik kvartal, mis lõpetas üheksa järjestikuse kvartalikahjumiga perioodi. Vilja on hakanud kandma kaks aastat kestnud restruktureerimine, mille käigus kaotas töö pea kolmandik töötajatest, müüdi või suleti 12 tehast ja kärbiti püsikulusid 484 mln euro võrra.
  "Kvartalis näitasid paranemist kõik peamised tegevusvaldkonnad," ütles Vestase juhatuse esimees Anders Runevad börsiteates. Ta võttis ettevõtte juhtimise teatepulga üle septembris Ditlev Engelilt. "See oli minu kolleegide raske töö tulemus."
  Vestase käibeks kujunes 1,283 miljardit eurot, analüütikud ootasid 1,14 miljardilist müüki.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Saksa majandusajakirjanik valimiste eel: taastame Hansa Liidu!
Miks ei võiks Tallinn, Riia, Bremen ja Hamburg, aga ka teised endised hansalinnad puhuda uuesti elu sisse kunagisele Hansa Liidule? See oleks uut tüüpi linnade ja ettevõtete liit, mida juhiks mitte nostalgia, vaid soov astuda vastu Hiina hegemoniaalsetele ambitsioonidele Euroopas, kirjutab Saksamaa majandusajakirjanik Manfred Sieg (Sieg-Tech).
Miks ei võiks Tallinn, Riia, Bremen ja Hamburg, aga ka teised endised hansalinnad puhuda uuesti elu sisse kunagisele Hansa Liidule? See oleks uut tüüpi linnade ja ettevõtete liit, mida juhiks mitte nostalgia, vaid soov astuda vastu Hiina hegemoniaalsetele ambitsioonidele Euroopas, kirjutab Saksamaa majandusajakirjanik Manfred Sieg (Sieg-Tech).
Ignitis ja Šiauliu vedasid Balti börse allapoole
Tallinna börsiindeks langes täna 0,4 protsenti, 1939,5 punktini. Balti börsiindeks kukkus aga 0,9 protsenti ja lõpetas päeva 1557,1 punktil.
Tallinna börsiindeks langes täna 0,4 protsenti, 1939,5 punktini. Balti börsiindeks kukkus aga 0,9 protsenti ja lõpetas päeva 1557,1 punktil.
Elektrienergia hinnatõus paneb aina rohkem kodusele päikeseenergia-jaamale mõtlema
Juba neljas kuu järjest näeme väga olulist elektrienergia hinnatõusu ning arvestades kasvavat nõudlust elektrienergia järele ja tootmise liikumist 100% süsinikuvabaduse suunas, pole odavnemist ka lähitulevikus näha.
Juba neljas kuu järjest näeme väga olulist elektrienergia hinnatõusu ning arvestades kasvavat nõudlust elektrienergia järele ja tootmise liikumist 100% süsinikuvabaduse suunas, pole odavnemist ka lähitulevikus näha.
Suurpõllumees Tõnu Post: toit ei tohi olla odav
"...sest odavat asja raisatakse," põhjendas Saaremaa põllumajandusettevõtja Tõnu Post Äriplaan 2022 konverentsil oma väidet. Tema sõnul on ka rohepööre põllumajandusele hädavajalik, sest kõik, mis reostab õhku, jõuab otsejoones meie toidulauale.
"...sest odavat asja raisatakse," põhjendas Saaremaa põllumajandusettevõtja Tõnu Post Äriplaan 2022 konverentsil oma väidet. Tema sõnul on ka rohepööre põllumajandusele hädavajalik, sest kõik, mis reostab õhku, jõuab otsejoones meie toidulauale.