• Jaga lugu:

  Taani tuuleturbiinide tootja jõudis kasumisse

  Taani tuuleturbiinide tootja Vestas Wind Systems jõudis teises kvartalis tänu suurele nõudlusele tuuleturbiinide järele kasumisse.

  Vestas teenis teises kvartalis 94 miljonit eurot puhaskasumit. Aasta tagasi oli ettevõte 62 miljoni euroga kahjumis. „Keskendume jätkuvalt oma strateegia elluviimisele ja kasumlikkuse suurendamisele,” kommenteeris Vestase juht Anders Runevald tulemusi.
  Vestase käive kasvas teises kvartalis võrreldes möödunud aasta sama ajaga 13 protsenti, 1,34 miljardi euroni.
  Teises kvartalis suurenes tellimuste arv 18%. Enamus tellimusi tuli Euroopast ja Aafrikast. Ettevõtte teatel on Lõuna-Euroopa turg praegu madalseisus, kuid seda aitab korvata kasv Põhja-Euroopa ja Ida-Euroopa turgudel. Ettevõtte suurimad turud teises kvartalis olid Saksmaa, Suurbritannia, USA, Tšiili, Prantsusmaa ja Lõuna-Aafrika.
  Tulemustele reageeris Vestase aktsia 3,3% tõusuga.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Tarmo Toiger: millenniumilapsed ei vihka autosid, nad vihkavad diilereid
Uute ja kasutatud autode defitsiit on jõudnud ebanormaalsele tasemele ning sektori müügikasv jätkub; järjest enam suunab automüüki trend, mida veab Y-generatsioon, kirjutab KPMG juhtimiskonsultatsioonide valdkonna juht Tarmo Toiger Äripäeva Infopanga mootorsõidukite müügi aastaraportile antud kommentaaris.
Uute ja kasutatud autode defitsiit on jõudnud ebanormaalsele tasemele ning sektori müügikasv jätkub; järjest enam suunab automüüki trend, mida veab Y-generatsioon, kirjutab KPMG juhtimiskonsultatsioonide valdkonna juht Tarmo Toiger Äripäeva Infopanga mootorsõidukite müügi aastaraportile antud kommentaaris.
USA aktsiaturud lõpetasid börsinädala langusega
Kõik tähtsamad USA börsiindeksid langesid täna, lõpetades suurte tehnoloogiafirmade kvartalitulemuste ja kahe tosina IPO-ga nädala kokkuvõttes miinuses.
Kõik tähtsamad USA börsiindeksid langesid täna, lõpetades suurte tehnoloogiafirmade kvartalitulemuste ja kahe tosina IPO-ga nädala kokkuvõttes miinuses.
Hasartmängumaks tahetakse kindlatest saajatest lahti siduda
Rahandusministeerium saatis kooskõlastusele seadusemuudatused, millega muudetakse riigieelarvesse laekunud hasartmängumaksu tulu kasutamist – edaspidi ei lähe sellest kindel protsent ministeeriumidele valdkondade rahastamiseks, vaid tulu laekub riigi üldistesse tuludesse.
Rahandusministeerium saatis kooskõlastusele seadusemuudatused, millega muudetakse riigieelarvesse laekunud hasartmängumaksu tulu kasutamist – edaspidi ei lähe sellest kindel protsent ministeeriumidele valdkondade rahastamiseks, vaid tulu laekub riigi üldistesse tuludesse.
Minister näeb põllumeestele ja vedajatele suuri muudatusi
Brüsseli ambitsioonid kliimaneutraalsuse saavutamisel on kasvanud ja kuigi Eesti ettevõtjad on kohati olnud väga tublid, peavad näiteks maanteevedajad ja põllumajandajad astuma suure sammu edasi, leiab keskkonnaminister Tõnis Mölder.
Brüsseli ambitsioonid kliimaneutraalsuse saavutamisel on kasvanud ja kuigi Eesti ettevõtjad on kohati olnud väga tublid, peavad näiteks maanteevedajad ja põllumajandajad astuma suure sammu edasi, leiab keskkonnaminister Tõnis Mölder.