"Poliitseltskond tuleb välja vahetada"

Indrek Kald 29. mai 2014, 11:47

Tallinna linnavalitsus nõuab prokuratuurilt Erakondade Rahastamise Järelevalve Komisjoni (ERJK) suhtes sõltumatut uurimist ning selle "poliitilise seltskonna väljavahetamist".

Linnavalitsus juhtis Raepressi vahendusel tähelepanu asjaolule, et ERJK sekkub süstemaatiliselt omavalitsuste autonoomiasse. "Tallinn nõuab prokuratuurilt ERJK suhtes sõltumatu uurimise alustamist ja vajadusel selle poliitilise seltskonna väljavahetamist," seisab pressiteates.

Tallinna linnavalitsuse kinnitusel pole linna rahade eest valimisreklaame tehtud ega tehta tänase linnavõimu poolt ka edaspidi. "Prokuratuur on korduvalt teostanud uurimist keskerakondlaste poolt linna või linnaosade finantside kasutamise kohta, kuid iga kord selle lõpetanud, kuna pole leitud midagi seadusevastast," vahendas Raepress.

"Samal ajal on korduvalt juhitud tähelepanu riigi rahade kasutamise kohta valimiskampaaniaks IRLi, Reformierakonna jt eestvõttel. Kuna ERJK ei ole sellele demonstratiivselt mingit tähelepanu pööranud, otsustas Tallinn pöörduda nendes küsimustes halduskohtusse ja nõuda ERJK tegevuse suhtes sõltumatu uurimise alustamist ja vajadusel valitsuse poliitilisi tellimusi täitva seltskonna väljavahetamist," teatas linnavalitsus.

Tartu Ülikooli semiootikaosakonna ekspertiis tunnistas suure osa kohalike valimiste eel Tallinna linna reklaamidena esitatud plakateid ja videoid Keskerakonna valimispropagandaks.

Seetõttu tegi ERJK eile nendel plakatitel ja videotes domineerinud Keskerakonna esimehele ja Tallinna linnapeale Edgar Savisaarele kokku üle 100 000 eurose ettekirjutuse. Nii palju kulus linna raha plakatitele ja videotele, mis sisuliselt olid Savisaare valimisreklaam.

Ühtlasi palus ERJK alustada prokuratuuril kriminaalmenetlust seoses Tallinna linna eelarvest rahastatud Keskerakonna valimiskampaaniaga.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    31. May 2014, 07:52
    Otsi:

    Ava täpsem otsing