Alyona Stadnik • 28. mai 2014 kell 10:40

"Mitte valimisreklaam, vaid kodanike teavitus"

Tallinna kesklinna vanem Mihhail Korb nimetas linnapea Edgar Savisaare reklaame kodanike teavitamiseks.

"Selle peale kulutab raha linn ja riik. Kodanikke on vaja teavitada. Kui me räägime sellest, et on vaja luua vene kanal ja selleks leitakse kohe 100 miljonit eurot, sest on poliitiline tahe. Ma ei saa aru, kus tuleb selline probleem, et kodanike teavitamisele peale kulutatud raha on valesti kulutatud," sõnas ta.

"Paraku ei ole midagi teha, abilinnapead ja linnapead on linna esindajad ja nende ametkonnad esindavad ennast ja linna. Mis siis teha, kahjuks see on," rääkis keskerakondlane Korb linnavalitsuse pressikonverentsil.

Tartu Ülikooli semiootikaosakonnas läbiviidud ekspertiis tunnistas suure osa kohalike valimiste eel Tallinna linna reklaamidena esitatud plakateid ja videoid Keskerakonna valimispropagandaks. Seetõttu tegi Erakondade Rahastamise Järelevalve Komisjon reklaamides domineerinud Keskerakonna esimehele Edgar Savisaarele kokku üle 100 000 eurose ettekirjutuse.

Mihhail Korb näitas näpuga ka riigi suunas. "Näiteks integratsiooni sihtasutus või kultuurikapitali finantseeritud reklaam. Tallinna linna märgatakse kohe, aga see, mida teeb riik, seda jäetakse kõrvale. Miks ei käsitleta riigi poolt kulutatud raha," lausus ta.

Korb selgitas, et eelarve mahuga sadu miljoneid eurosid on suur ja põhjalik dokument, kus on erinevad valdkonnad ja sellega tuleb kaasa ka kodanike teavitamine ning see vajab ressurssi.

"Tallinna linnaeelarve pannakse kord aastas paika ja korrigeeritakse kaks-kolm korda ja ma arvan, et on vale välja võtta üks summa ja öelda, mida selle 100 000 euroga teha kesklinna linnaosas või mõnes teises valdkonnas," lisas kesklinna vanem.

Hetkel kuum