Riik jätkab Rail Balticu kolme trassi analüüsiga

30. mai 2014, 08:26

Eile otsustas valitsus, et jätkab Rail Balticu kolme võimaliku tassi arutelu, jättes ülejäänud trassid esialgu kõrvale.

Majandus- ja kommunikatsiooniministeerium tutvustas eile valitsuskabinetile Rail Balticu raudteeühenduse seniseid uuringuid ja erinevaid trassialternatiive. Arutuse all on trassid, mis kulgevad nii idast kui läänest ümber loodava Nabala looduskaitseala (13A, B, C ja D), teatas riigikantselei.

Valitsus arutas kõikide trassivariantide puhul nende mõju elukeskkonnale, loodusele ja majandusele, samuti trasside hinda. Välja valitud kolme trassi puhul on tegemist kompromissiga, kus mõjud elukeskkonnale ja loodusele on kõige enam tasakaalus.

Trass tuleb välja valida sügisel.

Rail Baltic on keskkonnasõbralik kiirraudtee, mis ühendab Eesti Euroopa ning naaberriikide Läti ja Leeduga. Praegu analüüsitakse Harju, Rapla ja Pärnu maakonda läbivaid trassialternatiive, mille tulemusena selgub sobivaim trass. Euroopa Liidu rahastuse korral jätkatakse ehitusettevalmistustega eeldatavasti aastatel 2017-2018.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    30. May 2014, 08:26
    Otsi:

    Ava täpsem otsing