30. mai 2014 kell 5:26

Riik jätkab Rail Balticu kolme trassi analüüsiga

Eile otsustas valitsus, et jätkab Rail Balticu kolme võimaliku tassi arutelu, jättes ülejäänud trassid esialgu kõrvale.

Majandus- ja kommunikatsiooniministeerium tutvustas eile valitsuskabinetile Rail Balticu raudteeühenduse seniseid uuringuid ja erinevaid trassialternatiive. Arutuse all on trassid, mis kulgevad nii idast kui läänest ümber loodava Nabala looduskaitseala (13A, B, C ja D), teatas riigikantselei.

Valitsus arutas kõikide trassivariantide puhul nende mõju elukeskkonnale, loodusele ja majandusele, samuti trasside hinda. Välja valitud kolme trassi puhul on tegemist kompromissiga, kus mõjud elukeskkonnale ja loodusele on kõige enam tasakaalus.

Trass tuleb välja valida sügisel.

Rail Baltic on keskkonnasõbralik kiirraudtee, mis ühendab Eesti Euroopa ning naaberriikide Läti ja Leeduga. Praegu analüüsitakse Harju, Rapla ja Pärnu maakonda läbivaid trassialternatiive, mille tulemusena selgub sobivaim trass. Euroopa Liidu rahastuse korral jätkatakse ehitusettevalmistustega eeldatavasti aastatel 2017-2018.

Hetkel kuum