• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Iraan valmistub maagaasiekspordiks Iraaki

  Iraani naftaministri asetäitja Ali Majedi kuulutas teisipäeval, et riik kavatseb avada maagaasituru Iraagi suunal järgmise aasta algul.

  Seda muidugi eeldusel, et sissisõda Iraagis on lõppenud, teatas Majedi Iraani riiklikule uudisteagentuurile.
  Kommenteerides Iraagis toimuvat konflikti valitsusvägede ja sunniitliku kalifaadi vahel, avaldas Majedi lootust, et kriis leiab peagi lõpu. Torujuhtme ehitus Iraani territooriumil on edenenud ja islamivabariik loodab selle avada oma kalendri järgi 21. märtsil algavaks uueks aastaks, lisas aseminister.
  Tõepoolest on valmis juba 80 kilomeetrit plaanitud 100-kilomeetrisest torujuhtmest, mis algab Ilami provintsis ja lõppeb riigipiiril. Esialgu on plaanis eksportida 5 miljonit kuupmeetrit, projekti järgmistes faasides aga juba 10 miljonit.
  Lepingu maagaasi ostuks kahe Iraagi elektrijaama tarvis kirjutasid nonde riikide ministrid alla mullu 23. juulil. Iraan loodab selle pealt tellida ligi 3,7 miljardit USA dollarit aastas. Kuigi Iraak on üks maailma suurimaid naftaeksportijaid, jääb riigil vajaka maagaasist.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Staažikas ettevõtja: liba-haiguslehed ahistavad tööandjat
Meie heaoluühiskonnas on juurdunud traditsioon, et osa inimesi ainult võtab ühiskonnalt, haiguslehest on kujunenud mugavustsooni minek, kirjutab Otepää Lihatööstus Edgar OÜ asutaja Maie Niit.
Meie heaoluühiskonnas on juurdunud traditsioon, et osa inimesi ainult võtab ühiskonnalt, haiguslehest on kujunenud mugavustsooni minek, kirjutab Otepää Lihatööstus Edgar OÜ asutaja Maie Niit.
Saksamaa valimistulemused ning nafta hinna tõus kergitasid Euroopa aktsiaid
Saksamaa aktsiaturud tõusid pärast parlamendivalimisi kümne päeva tippu, sest vasakpoolse valitsuse moodustamise tõenäosus langes. Üleüldiselt pakkus Euroopa turgudele tuge nafta hinna jätkuv tõus, vahendab Reuters.
Saksamaa aktsiaturud tõusid pärast parlamendivalimisi kümne päeva tippu, sest vasakpoolse valitsuse moodustamise tõenäosus langes. Üleüldiselt pakkus Euroopa turgudele tuge nafta hinna jätkuv tõus, vahendab Reuters.
Rahandusminister: eelarve tulud on 13 ja kulud kuni 13,6 miljardit
Rahandusminister Keit-Pentus Rosimannuse sõnul on tuleva aasta riigieelarve tulude maht pisut üle 13 miljardi euro ning kulude maht jääb vahemikku 13,5–13,6 miljardit.
Rahandusminister Keit-Pentus Rosimannuse sõnul on tuleva aasta riigieelarve tulude maht pisut üle 13 miljardi euro ning kulude maht jääb vahemikku 13,5–13,6 miljardit.
Nädala lood: maailm väriseb Hiina suurfirma pärast, kauaoodatud börsiootus täitub
Finantsturgude sündmused paelusid sel nädalal paljusid, sest ühest küljest tulid head uudised kohalikul tasandil, ent samal ajal tekitas paljudes investorites õudu Hiina kinnisvarahiiu võimalik pankrot.
Finantsturgude sündmused paelusid sel nädalal paljusid, sest ühest küljest tulid head uudised kohalikul tasandil, ent samal ajal tekitas paljudes investorites õudu Hiina kinnisvarahiiu võimalik pankrot.