• Jaga lugu:

  Kriis tõstab Euroopas maagaasi hinda

  Maagaasi hind Euroopas on hakanud tõusma, sest muretsetakse, et Venemaa ja Ukraina vahelised pinged võivad tekitada tarneprobleeme.

  Maagaasi järgmise kuu tarne hind rallis Suurbritannias viimase kuue nädala jooksul 17% pärast seda, kui Ukraina teatas, et võib keelata Euroopa suurimal tarnijal Gazpromil kütuse vedamise riigi territooriumil. Keelu põhjus on see, et Venemaa toetab separatistide tegevust Ukrainas, vahendab Bloomberg.
  Gazprom veab Ukraina kaudu Euroopasse umbes 15% siinsest gaasinõudlusest ning firma peatas tänavu 16. juunil tarned Ukrainale. Ukraina gaasivarud on vähenenud ja sel kuul hakati seal gaasi kasutust limiteerima.
  Möödunud kuul kukkus Suurbritannia maagaasi hinna võrdlusindeks madalaimale tasemele alates 2010. aastast. Societe Generale prognooside kohaselt tõusevad müügihinnad järgmises kvartalis 11% kõrgemale kui ettevõtted praegu maksavad.
  „Gaasi hinda tõstab risk, et tarnetes võib tekkida katkestusi,“ rääkis Clean Energy Tradingu müügidirektor Nick Eagle. „Kuigi Euroopa gaasivarud on heas seisus, siis kasvab mure, et talveperioodil tekib tarneprobleeme.“
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Rasmus Pikkani: ärme investeeri nii, nagu homset ei oleks
Jätkusuutlikule investeerimisele ja pensionifondidele mõtlevad inimesed peaksid lähtuma ennekõike soovist aidata luua endale ning oma järeltulijatele paremat tulevikku, mitte üksnes ahvatlusest haarata kinni järjekordsest uuest ja tulusast investeerimistrendist, kirjutab Luminori Baltikumi pensioniüksuse juht Rasmus Pikkani.
Jätkusuutlikule investeerimisele ja pensionifondidele mõtlevad inimesed peaksid lähtuma ennekõike soovist aidata luua endale ning oma järeltulijatele paremat tulevikku, mitte üksnes ahvatlusest haarata kinni järjekordsest uuest ja tulusast investeerimistrendist, kirjutab Luminori Baltikumi pensioniüksuse juht Rasmus Pikkani.
Tulemuste ootus keris indekseid ülespoole
USA peamised indeksid lõpetasid päeva kergelt rohelises, kui investorid ootavad suure huviga suurte tehnoloogiaettevõtete teise kvartali tulemusi ning Föderaalreservi kohtumist, vahendab Bloomberg.
USA peamised indeksid lõpetasid päeva kergelt rohelises, kui investorid ootavad suure huviga suurte tehnoloogiaettevõtete teise kvartali tulemusi ning Föderaalreservi kohtumist, vahendab Bloomberg.
Raadiohommikus: Tesla teise kvartali tulemustest, Ööd Mirror Houses investeeringust ja e-kaubanduse rekordaastast
Peegelmaju tootev Ööd Grupp sai investeeringu rahvusvahelisest investeerimisfirmalt BBox, et oma tegevust laiendada. Stuudios on külas Öödi üks asutajatest Andreas Tiik, räägime temaga ettevõtte tulevikuplaanidest.
Peegelmaju tootev Ööd Grupp sai investeeringu rahvusvahelisest investeerimisfirmalt BBox, et oma tegevust laiendada. Stuudios on külas Öödi üks asutajatest Andreas Tiik, räägime temaga ettevõtte tulevikuplaanidest.
Automüüjad vaatavad elektrikaubikute käsule altkulmu Lisakulu lööks otse tarbija rahakotti
Kohalikud automüüjad vaatavad kõhklusega kliimaleppele punktile, mille järgi peaks ka kaubaveoks kasutama elektri jõul liikuvaid sõidukeid. See tähendaks nende hinnangul järeleandmisi sõidu pikkuses ja koorma raskuses, aga tõstaks ka veetava kauba hinda.
Kohalikud automüüjad vaatavad kõhklusega kliimaleppele punktile, mille järgi peaks ka kaubaveoks kasutama elektri jõul liikuvaid sõidukeid. See tähendaks nende hinnangul järeleandmisi sõidu pikkuses ja koorma raskuses, aga tõstaks ka veetava kauba hinda.