Hiina: ärge kiirustage Venemaad süüdistama

Mait Kraun 21. juuli 2014, 16:13

Kui lääs avaldab üha rohkem  Venemaale ja Vladimir Putinile Ida-Ukraina lennukatastroofi pärast survet, siis ida reageerib teisiti.

Nädalavahetusest alates on Hiina olnud kriitiline lääneriikide, eriti USA, lähenemise suhtes. Hiina meedia sõnul näidatakse liiga kiiresti näpuga Venemaa poole, süüdistades neid Ukraina konflikti ägenemises ning separatistide toetamises, vahendab CNBC.

Hiina riiklik uudisteagentuur Xinhua on kutsunud USA ja Austraalia ametnike reaktsioone „läbimõtlematuks“ ning viitavad asjaolule, et lennuki allalaskmise uurimine alles algab. Hiinlaste väitel on vaja teha koostööd „leidmaks süüdlasi, kui neid üldse on“. Kommunistliku partei poolt rahastatud Hiina ajaleht The Global Times kirjutas esmaspäeval: „Lääne meedia ennatlikud järeldused ei põhine faktidel ja loogikal.“

Kommentaarid näitavad selgelt, et Hiinal ja Venemaal on järjest rohkem ühiseid huve. Mõlema suhted lääneriikidega on pingelised ning neid süüdistatakse agressiivses välispoliitikas, mis destabiliseerib lähedalolevaid regioone – Venemaa Ukrainas ja Hiina Lõuna-Hiina meres.

Samas vajavad mõlemad majanduslikku ja poliitilist tuge – see on põhjus, miks üksteise geopoliitilisi samme ei kritiseerita.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    23. July 2014, 10:59
    Otsi:

    Ava täpsem otsing