Hiina turistid kulutavad enim

Raido Neemre 18. juuli 2014, 19:09

Värskelt avaldatud raporti kohaselt kulutavad Hiina turistid reisides 1000 dollarit ja enam, mis teeb neist enim kulutavad turistid. Hotels.com-i raporti kohaselt on keskmine Hiina turistide kulutavav summa 1086 dollarit päevas, millele lisanduvad veel majutuskulud.

Uuring hõlmas 3000 Hiina turisti ja hotelliomanikku üle maailma. Keskmise summa ajasid nii kõrgeks aga väga jõukad Hiina turistid.

Umbes 15% vastanutest märkis, et nad kulutasid reisil 1619 dollarit päevas ning 2% vastanutest kulutas 8095 dollarit päevas.

Suurem osa vastanutest aga kulutas alla keskmise summa; 28% vastanutest märkis, et nad kulutasid keskmiselt 324-810 dollarit päevas ning 31% vastanutest 81-324 dollarit päevas.

Hotels.com uuringute kohaselt on Hiina turistid alates 2012.aastast olnud ühed suurimad kulutajad uuritud riikide hulgas. ÜRO andmetel kasvasid hiinlaste kulutused 2012.aasta 27lt miljardilt dollarilt 129 miljardi dollarini aastal 2013.

Uuring ei laskunud kulutuste detailidesse, kuid uuringuagentuuri CLSA andmetel kulutati enim kaubanduskeskustes ja kasiinodes.

"Me oleme küsitlenud 41 Hiina linna turisti ning inimesed väidavad, et nad soovivad näha uusi kohti ja tutvuda uue kultuuriga, kuid kokkuvõttes lähevad nad siiski kaubanduskeskustesse ja kasiinodesse kulutama," märkis CLSA klienduuringute juht Aaron Fischer.

Investeerimispanga HSBC andmetel on umbes 35% maailma luksuskaupade turu klientidest hiinlased, kusjuures koduturgu panustatakse vaid 10-15%.

"Hiinlased kulutavad võrreldes teistega palju enam, kuna luksuskaubad väljaspool Hiinat on umbes 40% soodsamad, samuti on välismaal parem brändide valik. Enamasti ostavad hiinlased oma luksuskaubad Itaaliast, Prantsusmaalt või Šveitsist," märkis Fischer.

Wall Street Journali sõnul on õnnemängudest saanud hiinlaste hulgas ülimalt populaarne reisimeelelahutus. Viimase viie aasta jooksul on Hiina ja Hong-Kongi turistidevoog Las Vegasesse kasvanud tervelt  80%.

Hotels.com märkis, et Hiina turistid reisivad praegusel hetkel rohkem kui kunagi varem. 2014.aasta esimese kolme kuu jooksul reisis välismaale 26,4 miljonit Hiina turisti, mis on 17% võrra enam kui aasta varem samal perioodil, selgub Hiina turismiameti andmetest.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
18. July 2014, 19:09
Otsi:

Ava täpsem otsing