28. juuli 2014 kell 9:58

Seli firmal kopsakas kasumikasv

Eesti Olümpiakomitee presidendi ja Tallinna Sadama nõukogu esimehe Neinar Seli firma Rondam Grupp kasvatas mullu puhaskasumit 24%.

AS Rondam Grupi 2013. aasta majandusaasta konsolideeritud käive oli ligi 30 miljonit eurot, aasta varem oli käive 28,7 miljonit eurot. Firma puhaskasum kasvas eelmisel aastal 24%, ühtekokku oli puhaskasum 5,1 miljonit eurot.

Kontserni juhtimine käiub läbi ASi Estiko, mille nõukogu on ühtlasi kontserni tootmis- ja kinnisvaraettevõtjate ühine nõukogu. Gruppi kuuluv kilepakenditootja Estiko-Plastar on Eestis turuliider ja hõlmab olulist turuosa teistes Balti riikides. Ettevõte on investeerinud viimase viie aasta jooksul uutesse tootmisliinidesse 2,8 miljonit eurot. Olulisemateks investeeringuteks 2013. aastal olid uue lõikusmasina ostmine ja tootmise andmekogumissüsteemi uuendamine. Põhivara täiendati ja parendati 2013. aastal 435 000 euro eest.

2014. aastal on Rondam Grupi juhtkonna peaeesmärk keskendumine kasumliku tooteportfelli arendamisele, tootmisefektiivsuse tõstmine ning kulutasemete optimeerimine. Ettevõte pöörab tähelepanu ekspordi kasvatamisele peamiselt Skandinaavia turgudel, eesmärgiks äri laiendamine ning müügitulu kasv. Planeeritav käive 2014. aastaks on 23,9 miljonit eurot.

Kontsern omab, arendab või haldab järgmisi kinnisvaraprojekte Tartus:

Sisustus E-Kaubamaja;Kesklinna keskus;Emajõe Ärikeskuse büroohoone (osalus hoones 85%);Tasku keskus koos bussijaamaga;Tehase-Teguri tänava tootmis- ja laohoonekompleks;Ravila 59 kinnistu.

Autor: Marta Jaakson, Harry Tuul

Hetkel kuum