• Jaga lugu:

  Puhkepäev. Abi positiivsest mõtlemisest

  Seda, et positiivne mõtlemine on kasulik ja hea, olen kuulnud oma elus korduvalt.  Täpsemalt öeldes juba lapsepõlvest peale.

  See on nagu selline taustateadmine, mis ilmub välja siis, kui on vaja kellegi teise väsimusest või saatuselöökidest põhjustatud tuska peletada. Siis on hea targutada, et mõtle positiivselt ja kõik saab korda. See, et positiivsuse imenippi saab ka iseenda jaoks kasutada, läheb alatasa meelest ära.
  Alles nädal tagasi leebusin Facebookis postitatud lapsesuu lause peale “oi, milline armas väike vihmapilv”, kommentaarina halli lausvihma peale. Ja positiivsuse teema tuli taas meelde. Otsustasin, et minu jaoks on taevas sel päeval “soliidselt hall”, kasutatava arvutiprogrammi järjestikune kokkujooksmine on “sümpaatselt järjekindel” ning üleüldse on tegemist “täiuslikult nässus päevaga, mida saavad nautida vaid äravalitud”. Hakkas kergem, isegi suunurgad läksid ülespidi. Minu algul eneseirooniaga välja mõeldud ülistavad fraasid ümbritsevale läksid järjest julgemateks, kuni kogu päev hakkas tunduma veidralt naljakana.
  Nüüd on mu positiivse mõtlemise periood kestnud terve nädala. Elu ei ole oluliselt muutunud. Küll aga see, mismoodi ta paistab. On helgem ja kergem, juhuslikud apsakad ja kogemata kombel vale bussi peale istumine panevad ainult itsitama. Ning huvitav on märkida, et ka mu sõbrad hakkavad muutust tasapisi märkama.
  Kummaline on teada, et see, mismoodi asjad paistavad, oleneb lihtsalt olukorra iseenese jaoks läbi sõnastamisest. Ning see päev, kus midagi ebameeldivat ei sünni, ei ole mitte täiuslikult nässus päev, vaid lihtsalt täiuslik päev.
  Tõenäoliselt satun ma peagi jälle mõne tuttava muret kuuldes targutama, et positiivse mõtlemisega saab kõik korda. Sest tegelikult ju saabki.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Tõnu Mertsina: jaekaubandus buumib
Jaekaubanduse kasv on tugev ka ilma välisturistideta ja on võtnud eelmise kümnendi finantskriisi eelsete buumiaastate mõõtmed, kirjutab Swedbanki peaökonomist Tõnu Mertsina.
Jaekaubanduse kasv on tugev ka ilma välisturistideta ja on võtnud eelmise kümnendi finantskriisi eelsete buumiaastate mõõtmed, kirjutab Swedbanki peaökonomist Tõnu Mertsina.
Maailma suurima puuviljafirma taastulemine börsile läks lörri
Täna NYSE börsile tagasi tulnud puuviljafirma Dole aktsia kukkus esimesel börsipäeval emissioonihinnaga võrreldes 9,38%.
Täna NYSE börsile tagasi tulnud puuviljafirma Dole aktsia kukkus esimesel börsipäeval emissioonihinnaga võrreldes 9,38%.
Hasartmängumaks tahetakse kindlatest saajatest lahti siduda
Rahandusministeerium saatis kooskõlastusele seadusemuudatused, millega muudetakse riigieelarvesse laekunud hasartmängumaksu tulu kasutamist – edaspidi ei lähe sellest kindel protsent ministeeriumidele valdkondade rahastamiseks, vaid tulu laekub riigi üldistesse tuludesse.
Rahandusministeerium saatis kooskõlastusele seadusemuudatused, millega muudetakse riigieelarvesse laekunud hasartmängumaksu tulu kasutamist – edaspidi ei lähe sellest kindel protsent ministeeriumidele valdkondade rahastamiseks, vaid tulu laekub riigi üldistesse tuludesse.
Teeni 200 000 eurot, tuleb kõigest rahandusministri isa võlg sisse nõuda
Kurikuulsa pankrotistunud transpordifirma Autorollo nõue endise omaniku Väino Pentuse vastu läheb juba mitmendat tiiru enampakkumisele. Nüüd algab oksjon 90 000 eurost.
Kurikuulsa pankrotistunud transpordifirma Autorollo nõue endise omaniku Väino Pentuse vastu läheb juba mitmendat tiiru enampakkumisele. Nüüd algab oksjon 90 000 eurost.