3. september 2014 • 1 min
Jaga lugu:

Rõivas kinkis Obamale korvpallipildid

Arvestades USA presidendi Barack Obama suurt huvi korvpalli vastu, kinkis peaminister Taavi Rõivas talle fotod Eesti-USA korvpallilahingust Berliini olümpial.

Tegemist oli USA kõigi aegade esimese korvpallikohtumisega olümpiamängudel Berliinis 9. augustil 1936. aastal, mil ameeriklaste esimene mäng oli Eestiga. Pildid olid pärit Eesti Spordimuuseumist ning toonased olümpiamängud võitis USA korvpallikoondis.

President ja peaminister arutasid riigikaitse ja rahvusvahelise julgeoleku teemasid, samuti oli jutuks NATO idatiiva liitlaste julgeoleku tugevdamine ja energiajulgeolek, vahendas valitsuse kommunikatsioonibüroo. 

Rõivas tervitas ka USA-Balti-Põhjala riikide õhuväe väljaõppekeskuse rajamist Ämarisse. „See on oluline otsus meie riigikaitsele ning see suurendab meie liitlaste kohalolu Eestis veelgi enam,“ ütles Rõivas ja lisas, et Eesti võtab oma riigikaitset väga tõsiselt.

Kohtumisel osalesid ka kaitseminister Sven Mikser ja välisminister Urmas Paet.

Jaga lugu:
Seotud lood
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt