3. september 2014 • 1 min
Jaga lugu:

Obama: Tallinn on sama tähtis kui London

USA president Barack Obama lubas, et NATO toel ei kaota Balti riigid enam kunagi oma iseseisvust.

Obama sõnul kaitseb NATO iga liitlase territooriumi terviklikkust. „Kaitseme NATO liitlasi. Kõiki. Pole uusi ega vanu, kogenud ega algajaid /…/ Tallinn, Riia ja Vilnius on sama tähtsad kui London,“ rääkis Obama. Juba on Balti riikidesse lisatud tema sõnul lennupatrulle ja toodud üksusi. Obama sõnul peaks nende kohalolu pikendama nii kauaks, kui vaja.

USA president kinnitas, et suurriik kasvatab sõjalist kohalolekut Euroopas. Ühtlasi tõi ta Eesti eeskujuks riigist, kes täidab liitlaste ees oma kohustust ning suunab 2% SKPst kaitsejõududesse. Seda peaksid tegema ka teised alliansi liikmed.

Autor: 1321-aripaev

Jaga lugu:
Seotud lood
Kõik seotud lood
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt