Obama: Tallinn on sama tähtis kui London

1321-aripaev 03. september 2014, 16:30

USA president Barack Obama lubas, et NATO toel ei kaota Balti riigid enam kunagi oma iseseisvust.

Obama sõnul kaitseb NATO iga liitlase territooriumi terviklikkust. „Kaitseme NATO liitlasi. Kõiki. Pole uusi ega vanu, kogenud ega algajaid /…/ Tallinn, Riia ja Vilnius on sama tähtsad kui London,“ rääkis Obama. Juba on Balti riikidesse lisatud tema sõnul lennupatrulle ja toodud üksusi. Obama sõnul peaks nende kohalolu pikendama nii kauaks, kui vaja.

USA president kinnitas, et suurriik kasvatab sõjalist kohalolekut Euroopas. Ühtlasi tõi ta Eesti eeskujuks riigist, kes täidab liitlaste ees oma kohustust ning suunab 2% SKPst kaitsejõududesse. Seda peaksid tegema ka teised alliansi liikmed.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    03. September 2014, 16:32
    Otsi:

    Ava täpsem otsing