5. september 2014 • 1 min
Jaga lugu:

Tallinna Sadama veider otsus

Tallinna Sadama juhatuse liige Allan Kiil valiti täna Läänemere Sadamate Organisatsiooni juhatuse aseesimeheks. Samas võib Kiil juba tuleval teisipäeval jääda kõrvale Tallinna Sadama juhatusest, kui nõukogu otsustab valida tema ja Ain Kaljuranna asemele uue juhatuse.

Nimelt on rööbiti käimas konkurss Tallinna Sadama juhatusse, kuhu kandideeris 17 inimest ning mille tulemustest teatab ettevõtte nõukogu esimees Remo Holsmer 9. septembril.

Ometi esitati Kiili kandidatuur Läänemere Sadamate Organisatsiooni juhatusse, mis ühendab Läänemere sadamaid. Uus amet määrati Kiilile aastateks 2014-2016. Lisaks Tallinna Sadamale kuulub organisatsiooni ka Eesti Sadamate Liit ning alates tänasest AS Saarte Liinid.

Varem on praegu ametis olevate Ain Kaljuranna ja Allan Kiili väljavahetamine sadama juhtkonnast ebaõnnestunud. Nii püüdis majandusminister Juhan Parts seda 2011. aastal teha, kuid see takerdus IRLi ja Reformierakonna võimumängudesse.

Tõsi, välja kuulutati ka avalik konkurss, kuhu laekus 13 avaldust, kuid toonase sadama nõukogu esimehe ja praeguse liikme Neinar Seli juhtimisel jäid minister Partsi kiuste ametisse nii Kaljurand kui ka Kiil. Praegu juhib sadama nõukogu Seli erakonnakaaslane Remo Holsmer.

Äripäev kirjutas oktoobris 2011, et Tallinna Sadama juhatuse liikmete konkurss kütab valitsusliidus kirgi. Isamaa ja Res Publica Liit (IRL) eesotsas majandusminister Juhan Partsiga soovis toona sadama juhtkonnas muutusi, Reformierakond eesotsas Tallinna Sadama nõukogu esimehe Neinar Seliga toetas aga senise juhatuse jätkamist.

Jaga lugu:
Seotud lood
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt