Harry Tuul • 1. oktoober 2014 • 2 min
Jaga lugu:

Raasuke: leke riivab nõukogu tõsiseltvõetavust

Erkki Raasuke  Foto: Andras Kralla

Jordaanias viibiv Eesti Energia nõukogu esimees Erkki Raasuke ütles Äripäevale, et ühtegi lepingut ettevõtte juhatuse esimehe kohale sõlmitud ei ole, kuid otsus sünnib lähiajal.

Raasukese sõnul on täna Eesti Ekspressis ilmunud artikkel, mille järgi Eesti Energiat hakkab Sandor Liive asemel juhtima Hando Sutter, kahetsusväärne. See diskrediteerib riigifirma nõukogu ning Raasukesel on plaanis võtta ette samme, et tulevikus olukord paraneks.„Nõukogu pole teinud otsust sõlmida kellegagi teenistusleping Eesti Energia juhatuse esimehe kohale. Oleme jõudnud sellele väga lähedale, aga börsiettevõttena anname kommentaare siis, kui otsus on tehtud,“ selgitas ööl vastu kolmapäeva Jordaania pealinna Ammani saabunud Raasuke.Raasukese sõnul on otsustusprotsess pikaajaline muuhulgas seetõttu, et nõukogus tehakse otsuseid üheskoos ega delegeerita neid nõukogu esimehele. Ning lõpuks tuleb Raasukese sõnul mängu ka inimlik faktor. „Kuni pole allkirju alla antud, pole midagi kindel,“ sõnas Eesti Energia nõukogu esimees, kelle enda elus on varasemalt juhtumeid, kus otsuseid on viimasel hetkel muudetud.Raasuke kordas varem öeldut, et eesmärk on teha otsus ja saavutada kokkulepped Eesti Energia tulevase juhi osas 16. oktoobriks, kuid tõenäoliselt sünnib see varem. „Loodan, et saame otsuse tehtud üksjagu kiiremini,“ sõnas Raasuke.Eesti Energia juhatuse esimees Sandor Liive vihjas vestluses, et otsus tema saatuse kohta võib sündida veel sel nädalal. Liive ütles Äripäevale, et tema ametiaeg lõpeb novembris ja edasisi plaane tal pole.

Jaga lugu:
Seotud lood
Kõik seotud lood
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt