Tuuli Seinberg • 9. oktoober 2014 • 1 min
Jaga lugu:

Maksuametit peab hakkama firmaauto kasutusest teavitama

Foto: Meeli Küttim, Äripäev

Riigikogu vastuvõetud seadusemuudatuse kohaselt peab maksuhaldurit teavitama ettevõtte sõiduautode kasutusest ja sisendkäibemaksu arvestusest.

Sellest tulenevalt täiendatakse käibedeklaratsiooni vormi uute lahtritega ning eraldi arvestust tuleb pidada üksnes ettevõtluse ja osaliselt ettevõtluses kasutatava sõiduauto soetamisel.

Riigikogus on vastu võetud seadusemuudatus, mis sätestab alates 1. detsembrist käibemaksumuudatused firmaauto soetamisel. Seoses sellega muudetakse ka rahandusministri määruse eelnõud, millega käibemaksudeklaratsiooni lisa on kehtestatud ning täiendatakse deklaratsiooni vorme.

Käibemaksuseaduse muudatused ootavad hetkel veel Euroopa Komisjoni aktsepti. Rahandusministeerium selgitas, et pikem menetlusperiood on Euroopa Komisjoni kontekstis tavapärane, võttes eriti arvesse seda, et Eesti jaoks on menetlus selles küsimuses esmakordne. Eesti on oma täiendused esitanud, taotlus on Euroopa Komisjonis menetluses ning praegu pole alust kahelda, et selle tulemus võiks olla probleemiks seaduse jõustumisel 2014. aasta 1. detsembril.

Loe lähemalt Äripäeva teemaveebist raamatupidaja.ee.

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt