Sirje Rank • 3. november 2014 kell 8:11

Soome suurimad palgatulu saajad

Kone endine tegevjuht Matti Juhani Alahuhta.  Foto: epa

Soome maksuamet avalikustas täna andmed läinud aasta maksustatavate sissetulekute kohta.

Suurima palgatulu saaja on andmete järgi Kone endine tegevjuht Matti Juhani Alahuhta, kelle maksustatav palgatulu oli mullu 4,78 miljonit eurot.

Teisel kohal oli mängutootja Supercell finantsjuht Janne Olavi Snellman 4,32 miljoni euroga.

Järgnesid Sampo kontserni juht Kari Henrik Stadigh 3,73 miljonit euroga, Supercelli tootejuht Timur Haussila 3,61 miljoni euroga ning investeerimisfirma Nordic Capital tegevjuht Furuhjelm Nils Olof Robert Campbell 3,29 miljoni euroga.

Esikümnesse mahtusid veel pakendifirma Huhtamäki tegevjuht Jukka Matias Moisio 3,15 miljoni euroga, Supercelli projekteerija Markus Juhani Aalto 2,70 miljoni euroga, Supercelli teenuste juht Sami Antero Yliharju 2,62 miljoni euroga, Navielektro KY tegevjuht Asser Joel Koivisto 2,44 miljoni euroga ning Navielektro KY omanik Rose-Marie Koivisto 2,44 miljoni euroga.

Soome kolme suurima börsifirma Nordea, Nokia ja TeliaSonera juhid ei maksa makse Soomes. 

Hetkel kuum