Sirje Rank • 3 november 2014

Supercell lõi Soomes maksurekordi

Supercelli tegevjuht Ilkka Paananen  Foto: epa

Soome mängulooja Supercelli kaks tippjuhti maksid mullu makse rohkem kui endine Nokia juht Jorma Ollila või Sanoma kontserni Aatos Erkko kogu selle aastatuhande esimesel kümnendil, kirjutab Kauppalehti.

Läinud aasta oktoobris müüdi enamusosalus (51%) firmas 1,1 miljardi euro eest Jaapani firmale Softbank, millega firma omanikud järsult rikastusid. Firma tegevjuhi Ilkka Paananeni töötasu oli mullu 237 000 eurot ja kapitalitulu 169 miljonit eurot. Firma loovjuht Mikko Kodisoja palgatulu oli 88 000 eurot ning kapitalitulu 170 miljonit eurot. Mõlemad maksid tulumaksu 54 miljonit eurot ehk kokku 108 miljonit, näitavad täna avalikustatud Soome maksuameti andmed.

Seda on rohkem kui 93 miljonit eurot, mis Aatos Erkko selle aastatuhande esimese kümnendi jooksul maksudeks maksis. See ületab ka Jorma Ollila 76 miljoni euro suuruse maksupanuse.

Vii mullu enim maksustatavat tulu teeninud soomlast olid kõik Supercelli omanikeringis.

Hetkel kuum