Ettevõtja: kerge on olla populist

Wendre nõukogu esimees Peter Hunt ütles, et Syriza pääses võimule tänu populismile.  Foto: Meeli Küttim

Syriza sai Kreekas võimu tänu populistlikele lubadustele, mida on alati lihtne anda, leiab ettevõtja Peter Hunt.

Vooditekstiile tootva firma Wendre nõukogu esimehe, Rootsis sündinud Peter Hunti sõnul on valimistulemused selge protest vanade poliitikute vastu – igatsetakse muutusi.

Küsimus on ärimehe hinnangul aga selles, kas Syriza on õigel teel, kui tahab teistele euroala riikidele laenude tagasimaksmisest keelduda ja lubab tõsta kreeklaste palkasid ning pensione. “Kerge on olla populist, kui olukord on nii karm,” kritiseeris Hunt Syrizat. “Eks kõik tahaksid laene kustutada … Said võimu kätte, aga populismi kaudu. Eks nad peavad nüüd Kreeka rahvale näitama, et peavad sõna. Ah, vaatame, mis sellest välja tuleb.”

Kui Kreeka otsustaks, et ei maksa kõiki laene tagasi, siis annaks see teistele riikidele signaali, et ka nemad saavad sama rada minna.

“Kuulsin just raadiost, et Euroopa Komisjon ütles, et kokkuhoiupoliitika ja raha tagasimaksmine peab jätkuma,” sõnas Hunt, kes viibib praegu Rootsis, kus on Kreeka valimistulemused meedias esikohal. “See on täna suur teema, väga oluline küsimus, mis mõjutab meid kõiki.”

Hetkel kuum