Äripäev • 27 mai 2015

Peter Hunt ennustab Eestile astmelist tulumaksu

Peter Hunt  Foto: Eiko Kink, Äripäev

Täna toimuval Eesti Aasta Ettevõtjate ümarlaual ütles ettevõtja Peter Hunt, et Eestis tuleb progressiivne ehk astmeline tulumaks niikuinii ning Eesti peaks selle peale mõtlema – solidaarsus on mõistlik.

„Väga suuri probleeme ma Eestis ei näe, kuid ma toon välja selle, et väga raske on eriti väljaspool Tallinna saada inimesi tootvale tööle. Meie tegutseme peamiselt Pärnumaal,“ rääkis EY Eesti Aasta Ettevõtja, AS Wendre omanik Peter Hunt. „Kõik ei saa olla IT-eksperdid ning ei saa selleks. Probleem on eriti noorte inimeste väljavool. Riigi tulude katteks soovitan mõelda progressiivsele tulumaksule. See jutt võib-olla ei meeldi kõigile, kuid see tuleb niikuinii, et rahastada riigi vajadusi. Solidaarusus on mõistlik.”

EY Eesti Aasta Ettevõtja ning tänane majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi asekantsler Taavi Kotka märkis, et me kipume valitsust üle müstifitseerima. „Näiteks on ministeeriumis asekantseleri koht on vaba, mis on võtmekoht,” rääkis Taavi Kotka. „Erasektor – leidke sinna inimene ning motiveerige teda ja asi liigub. Endise ettevõtjana mind häirib, et kogu debatt käib selle üle, kuidas vähendada kulusid, kuid me aruta seda, kuidas suurendada tulusid.“

„Aga kus on ambitsioon? Maalimas on edukad sellised väikeriigid nagu Singapur, kes on teinud midagi teistmoodi,” lisas Taavi Kotka. „Järgi jooksmisega ei jõua kaugele. Tuleb teha midagi täiesti teistmoodi, katsetada. Ma vajame rohkem uusi ideid.”

Täna Nordic Hotel Forumis toimuval EY Eesti Aasta Ettevõtjate ümarlaual osalevad aasta ettevõtja tiitlivõitjad läbi aegade: Jaan Puusaag, Indrek Sepp, Peter Hunt, Taavi Kotka, Priit Alamäe, Ruth Oltjer, Priit Rebane ning Eesti Aasta Ettevõtja 2014 Jüri Raidla, kes on ka ümarlaua moderaator.Valitsuse esindajatena saavad sõna ettevõtlusminister Urve Palo ning majandus- ja taristuminister Kristen Michal.

Hetkel kuum