Kohtla-Järve linnapea: ees on suured raskused

Kohtla-Järve linnapea Jevgeni Solovjov (esiplaanil) ütles, et kuna maksutulu koondamiste tõttu väheneb, on ees keerulised ajad.  Foto: Andres Haabu

Koondamised Nitroferdis kahandavad Kohtla-Järve maksutulu, nentis linnapea Jevgeni Solovjov.

“Ees on suured raskused. Meie eelarve on väga kõvasti üksikisiku tulumaksuga seotud. Peame tunnistama, et tulumaks hakkab kindlasti langema. Tuleb eelarve ümber vaadata ja jätta mõned projektid tegemata,” rääkis Jevgeni Solovjov.

"Ei ole saladus, et Nitroferdi omanik on Ukraina ärimees. Ukrainas ei lähe ka arvatavasti hästi. Negatiivsed momendid jõudsid ka meieni," kommenteeris Solovjov, kelle kinnitusel pole Nitroferdi juhi Aleksei Nikolajeviga koondamistest juttu olnud. Solovjovi sõnul loodeti, et Nitrofert alustab uuesti tootmisega. “Täna ei ole ma teda (Nikolajevit - toim) kätte saanud, ta ei võta telefonitoru. Järelikult kohtub inimestega, selgitab, milline olukord on ja mis edasi saab,” sõnas Solovjov.

Tema hinnangul ei ole koondamiste tõttu kannataja vaid tema juhitav linn, vaid kogu maakond, sest Nitroferdis töötas inimesi kogu Ida-Virumaalt. Suurimad kannatajad on kindlasti koondatud. “Töötukassa peaks mõtlema, et Nitroferdi töötajaid ümber õpetada,” ütles Solovjov.

Hiljutine teade, et Eesti Energia koondab, ei pane Solovjovi väga muretsema, sest Viru Keemia Grupp (VKG) sai õiguse toota varasemast veidi rohkem põlevkivi. “Eesti Energia inimesed leiavad töö VKG kaevandustes. Need 200 inimest saavad kuidagi hakkama.”

Hetkel kuum