Äripäev • 12. august 2015 kell 11:58

Hoiatus: tarbijakaitse soovitab vältida kahtlast automüüjat

Kasutatud autod.  Foto: Erik Prozes

Viimasel ajal on tarbijakaitseamet hakanud saama järjest rohkem pretensioone kasutatud autode müüja ALM Invest OÜ kohta.

Tarbijaile teeb muret äsja ALM Invest OÜst ostetud kasutatud auto tehniline seisukord. Kurdetakse, et ettevõttelt ostetud sõidukitel esinevad tehnilised vead juba mõne päeva jooksul pärast ostu. Vigade remont on enamasti kulukam kui auto turuväärtus. 

Kaebustest selgub ka, et kui tarbija pöördub kaebusega kaupleja poole, pakub kaupleja võimalust auto tagasi osta, aga ostuhinnast oluliselt väiksema summa eest. Ettevõtja nimetab seda lepingutasuks, ent sõlmitud lepingus puudub vastav kokkulepe, mistõttu ei ole müüjal õigus ka lepingutasu nõuda.

ALM Invest OÜst kasutatud auto ostjatel on olnud raskusi pärast ostutehingu sõlmimist kauplejaga ühenduse saamisega. Samuti nõuab ettevõte lepingule alla kirjutades, et tarbijad loobuvad tema vastu pretensioonide esitamise õigusest ning õigusi saab kaitsta vaid kohtus.

Amet rõhutab, et tarbijal on õigus esitada pretensioon kahe aasta jooksul alates kauba kättesaamisest.

Eelmise aasta lõpus tarbijakaitseameti ja maanteeameti läbi viidud ühiskontroll näitas, et kõikidel kontrollitud ALM Invest OÜ müüdavatel autodel esines ohtlikke puudusi, kuigi sõidukitel oli kehtiv tehnoülevaatus. Selliste autode müümine ei ole keelatud, kuid neid liikluses kasutada ei tohi.

ALM Investi omanik on Aleksei Mihhailov ning ettevõtte mullune käive oli üle 92 000 euro.

Hetkel kuum